İstiklal Marşı'nın kabulü ve Çanakkale zaferi münasebeti ile AK Parti Karaman İl Gençlik Kolları 18.03.2012 Pazar günü saat: 19.30’da Yunus Emre Konferans salonunda bir program icra etti.

Anma programına Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, Ak Parti İl Başkanı Süleyman Atik, Merkez İlçe Başkanı Celalettin Güngörer, Kadın Kolları Başkanı Emine Şimşek, Gençlik Kolları Başkanı Selçuk Ankaralı, Kerim Dereli, eski Karaman Belediye Başkanı Ali Kantürk parti yönetim kurulu üyeleri,  Uniak üniversiteli gençler, partililer ve birçok misafir katıldı.

Program Partili gençlerin hazırladıkarlı şiir ve sunumlarla başladı. Recep Uzun Çanakkale Destanı ve Sakarya şiirini okudu. Sakarya şiirini okurken Uzun’un heyecanı salona yansıdı ve herkese duygulu anlar yaşattı.

Programda Yunus Can Atiyi Karanlık Görerek, Nurgül Şanlı Çanakkale Destanı, Safa Döner Zulmü Alkışlayamam, Gürkan Baydar Bir Bayrak Rüzgâr Bekliyor şiirleriyle, Nurcan Akkurt Anzaklı Ömer hikâyesiyle, Muhittin Aslan sazıyla programa eşlik etti. Emrah Çokyaşar  Mustafa Kayıkçı ses ve görsel hazırlıkları yaparak izleyicilere unutulmaz bir gece yaşattılar.

Programda bir konuşma yapan Gençlik Kolları Başkanı Selçuk Ankaralı selamlama konuşması yaparak katılımcılara teşekkür etti. Ankaralı konuşmasında;''Biz 75 milyon millet olarak,yaşlısıyla genciyle,erkeğiyle kadınıyla,çerkeziyle kürdüyle,arabıyla acemiyle,kısacası şehit kanları İle sulanmış bu topraklar üzerinde her kesimiyle bir olarak beraber olarak bu mirası bu yükü omuzlarımızda taşıyoruz.Asım'ın Nesli Diyordum Ya, Nesilmiş Gerçek, İşte Çignetmedi Namusunu Çiğnetmeyecek. Büyük dava ddamı Mehmet Akif'in bu dizelerde asım diye tasfir ettiği;Tüm dünyada kimsesizlerin kimi,sessizlerin sesi olmuş,mazlumların umudu,zalimlerin korkusu olmuş,kararlılığı ile dik duruşu ile dünya lideri olmuş başbakanımız,genel başkanımız sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'dır bizlerde onun nesilleri olmak için inançlıyız kararlıyız''dedi

Ak Parti İl Başkanı Süleyman Atik yaptığı konuşmada ise;'' Bayrağımızı ve hürriyetimizi ebedileştiren İstiklal Marşı’mızdır, İstiklalini ferman gibi boynunda taşımış erdem saymış bir geçmişten geliyoruz, bizim marşımız İstiklaldir, Kimseye boyun eğmemek ve özgürlüktür. Çanakkale Zaferi genç nesillere iyi anlatılmalıdır, bu bizim görevimizdir. Tarihin bilinmesi geleceğin teminatıdır. Bu vatanı bize miras bırakan atalarımızdan, bizde gelecek nesillere en güzel şekilde taşımak mecburiyetindeyiz'' diye konuştu. 

Milletvekili Mevlüt Akgün Kınalı Mehmetçiğin hikâyesini anlatarak;''Bizim tarihimiz Kınalı Mehmet’in hikâyesidir, bu milletin geleceğini Kınalı Mehmetler yazmıştır. Biz tarihini kanla yazan bir milletiz, milletimizin farkıdır bu. Asım çiğnetmedi vatanını çiğnetmeyecek, yedi düveli dize getiren Asım’dır. Geçtiğimiz günlerde başbakanımızın dile getirdiği işte budur. Dindar nesil asımın nesli profilidir. Bu milletin birliği beraberliği özgürlüğü için şehit olmuş Mehmetçikleri şükranla anıyorum''dedi.

Program sonrası toplu fotoğraflar çektirildikten sonra, katılanlar Mehteran Takımı'nın eşliğinde Aktekke Kent Meydanı'na kadar tekbirler eşliğinde yürüdü.

Burada kısa marşları sergileyen Mehteran Takımı katılanlarda yoğun alkışı aldı.

En son olarak İstiklal Marşı'nın okunmasıyla katılımcılar dağıldı.