İl Başkanı Süleyman Atik, Fransa'nın insan hakları ve soykırım iddialarını dillendirecek bir ülke olmadığını belirterek, Fransa'nın bu tarihi kararı ile kendi zulümlerine ve geçmişine Fransız kaldığını belirtti. 

Atik;''Osmanlığı İmparatorluğu döneminde Ermenilerin Milleti Sadıka olarak adlandırıldıklarını hatırlatan başkan ATİK, Ermeniler yüzyıllar boyu Osmanlı himayesinde barış içerisinde yaşadılar. Fransa çıkarları doğrultusunda Ermenileri kışkırtarak tehcire neden olmuştur. Dolayısıyla Ermeni Tehciri sırasında yaşanan olumsuzlukların baş sorumlusu Fransa’dır. Türkiye’nin tarihinde ‘soykırım’ yoktur. Fransız ulusal meclisinin %10 unun bile temsil etmediği 45 kişinin katıldığı 37 kişinin evet 7 kişinin red oyu kullandığı oylamanın Fransız ulusal meclisinin ne kadar acınacak bir halde olduğunu ve demokratik olmadığını ortaya koymuştur. Bu büyük saygısızlığı şiddetle kınıyoruz. 
Aczi yete düşmüş Sarkozy’nin, kendini kurtarma adına düştüğü bu çırpınış bir sonun başlangıcıdır. Fransızlar bizden bu akıl tutulmasına saygı göstermemizi beklemesinler. Her seferinde 1915 olaylarını gündeme taşıyarak ülkesinde ki Ermenilere hoş görme davranışı sergileyen Fransa Hükümeti bu şımarıklığının bedelini ağır ödeyecektir. Fransız Hükümetinin bu Türkiye dostluğunu bilmez, şaşkın tavırlarını esefle kınıyoruz.
Coğrafi keşiflerden sonra acımasız bir şekilde hammadde elde etmek ve yeni zenginlikler elde etmek için dünyanın dört bir tarafına hunharca katliamlar uygulayan Fransa 1945 yılından itibaren Cezayir'de nüfusun yüzde 15'ini katletmiştir. Fransızlar artan hammadde ihtiyacını karşılamak için, Cezayir halkını, toplu fırınlarda yakarak acımasızca şehit etmişlerdir. 
Osmanlı Hükümdarı Kanuni Sultan Süleyman'a mektup göndererek yardım talep eden Fransa Kralı Fransuva'yı ve İspanya'da engizisyondan kaçarak Osmanlı'ya sığınan dedesinin nasıl korunduğunu Sarkozy, unutmuş olsa gerek. 
Fransa'da her geçen gün artan ekonomik krizin ortaya çıkarmış olduğu sıkıntıları, siyasi manevralarla çözmeye çalışan Sarkozy, Türkiye tarihinde soykırım bulamaz. Eğer Türkiye tarihine bakarsa kendi ailesine ve aile seceresine şöyle bir derinliğine bakarsa orada milletimizin yardımından, hoşgörüsünden, şefkatinden başka bir şey göremez.
Bu tavrımız Fransız halkına değildir. Fransız halkının da ulusal mecliste kabul edilen bu teklif oyununu geçmişten bu güne Türkiye’nin dostça ve kardeşçe yakınlığını, her daim yakışanı yaptığını göz önünde bulundurarak sağduyulu bir şekilde senatodan ret cevabının çıkmasını sağlamaları ümidini taşıyoruz.
Tarihler ne meclislerde yazılmış, nede meclislerde oylanarak yazılabilir. Fransa’nın tüm dünyanın önünde böylesi bir tarihi hatayı yapmayacağını düşünüyorum. Hükümetimiz ve Sayın Başbakanımız da bu hususa dair çalışmalarını yapmaktadır. Aksi durumda gerek siyasal, gerek ekonomik, gerek ticari, gerek diplomatik her yönüyle Türkiye’miz Fransa’ya karşı gereken tavrı gösterecektir.Türk ve Müslüman düşmanlığı üzerine seçim kazanma aptallığına bürünen Sarkozy umarız ki bu sarhoşluktan ayıkır''dedi.