Başkan adayı  Sami Bağcı sitemize ziyarette, neden aday olduğunu açıklarken iyi bir Karaman sevdalısı olduğunu söyledi.

Bağcı açıklamasında ;
''Devlet, vatandaşlarına hizmet veren bir organizasyondur. Devletin bütün organları insana hizmet için vardır. "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın." anlayışıyla hareket ederek bütün halkımızın huzur ve mutluluğu için çalışan bir belediyecilik anlayışını egemen kılacağız. 

Karaman’ı marka şehir haline getirmek istiyorum. 
Karaman'ın yerli ailelerinden gelmekteyim ve 10 Yılı aşkın süredir Karaman’da Serbest mimarlık hizmeti yapmaktayım. Karaman'ı tanıyorum sorunlarını ve çözüm yollarını biliyorum. Akparti'mizin Karaman teşkilatının içerisinden geliyorum. 
Beş yıldır Belediyenin içerisinde Belediye Meclis üyesi, encümen ve imar komisyon başkanı olarak aktif şekilde yer almaktayım. Her personeli tanıyorum. Mevcut ve devam eden projelere hakimim, eksikliklerini ve yanlış noktalarını biliyorum. Allah nasip ederde görev bize verilirse hizmet aksamadan devam edecektir. Devam eden projeleri tamamlayıp yeni projelerimizle Karaman'ın çehresini değiştireceğiz.
Ülkemizde siyasete yeni bir soluk kazandıran, siyasetin halkın ihtiyaçları ve refahı için bir araç olduğu bilincini canlandıran AK Parti’de, Karaman Belediye Meclis Üyesi, İmar Komisyon Başkanı  olarak hizmet verdiğim görevimden sonra kısmet olursa Belediye Başkanlığında da aynı heyecan ve azimle, ayrım gözetmeksizin halkımıza hizmet  edeceğimi belirtmek isterim,''dedi.


Başkan Aday Adayı Sami Bağcının yapacakları ile ilgili beyanı;

İnsan merkezli bir belediyecilikle ön plana çıkacağız.

Devlet, vatandaşlarına hizmet veren bir organizasyondur. Devletin bütün organları insana hizmet için vardır. "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın." anlayışıyla hareket ederek bütün halkımızın huzur ve mutluluğu için çalışan bir belediyecilik anlayışını egemen kılacağız.

Sosyal belediyecilik
Vatandaşlarımızın doğumundan ölümüne kadar hayatının her aşamasında yanında olacağız. Vatandaşımızın her türlü sorunu bizim sorunumuzdur. Halkımızın her türlü sorunu ile ilgilenmek, halkımızın sorunlarına çareler üretmek en temel vazifemizdir.

Yardıma muhtaç vatandaşlarımızın her zaman yanında olan bir belediyecilik anlayışını ortaya koyacağız.

Devlet eliyle ya da belediyemizce yapılacak sosyal yardımların herhangi bir ayrıma tabi tutulmaksızın bütün vatandaşlarımıza eşit ve adaletli bir biçimde dağıtımı sağlanacaktır. Bu konuda ortaya çıkabilecek olası aksaklıklar halinde vatandaşların şikâyetleri bizzat belediyemiz tarafından takip edilecek ve takibin neticesi vatandaşlarımıza iletilecektir.

Kültürel belediyecilik
Belediyeler, mutat belediye hizmetlerinin ötesinde kentlilik bilincine katkılar sağlaması gereken kamu kurumlarıdır. Kentlilik bilincinin oluşmasında en önemli unsurların başında kültürel, sanatsal etkinler gelmektedir. Belediyeciliği klasik/geleneksel anlayışın ötesinde kültür ve sanat alanında da aktif ve etkin hizmetler üreten bir birim olarak düşünüyoruz.

Bu bağlamda halkımızın kültürel noktada gelişmesini sağlayacak kültür ve sanat faaliyetlerini önemsiyor, bu alanda belediye olarak kapsamlı, doyurucu çalışmalar yapmayı hedefliyoruz.

Gençler
Bilindiği gibi Karaman gençlerin yoğun olduğu illerimizden biridir. Gençlerimizin maddi ve manevi gelişimleri milletimizin yarınları bakımından çok önemlidir.

Gençlerimizin eğitim süreçlerine katkı sağlamak, çağın getirdiği teknolojik yeniliklerden faydalanarak onlara yüksek bir ufuk kazandırmak, toplum hayatının olağan düzenini bozan çeşitli zararlı etkilerden gençlerimizi koruyarak onların geleceğe taşınmasını sağlamak belediye olarak en temel amaçlarımızdan biridir.

Bunun yanında gençlerimizin maddi gelişimleri de toplumsal düzenin sağlıklı işlemesi bakımından oldukça büyük bir önem arz etmektedir. Bu bakımdan gençlere yönelik iş bulma imkânlarını artıracak en önemli husus, gençlerin kalifiye hale gelmelerini sağlamaktır. Bu amaca yönelik olarak gençlerimizin meslek edindirme programları vasıtası ile bir meslek ya da sanata yönlendirilmesi de temel hedeflerimizden biridir.

Gençlik faaliyetleri ile sporu ayrılmaz bir bütün olarak kabul ediyoruz. Bu bakımdan gençliğimizin spora yönlendirilmesi toplumumuz için çok önemlidir. Gençlerimizin spora yönlenmesi konusunda onlara yeni imkânlar sağlamalıyız. Semt spor alanları oluşturularak bunlar gençlerimizin hizmetine sunulacaktır. Bu hedefi de temel hedeflerimiz arasında görmekteyiz.


Kadınlar,
Kadını, toplumun temel taşı olarak görmekteyiz. Bu bakımdan kadınlara yönelik sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliklerle ön plana çıkan bir belediyecilik hedefliyoruz.
Bu bağlamda belediyemiz tarafından oluşturulacak kadın lokalleri vasıtası ile kadınlarımızı sosyal hayatın içine daha aktif olarak katmayı düşünüyoruz.
Kadınlara yönelik olarak oluşturulacak meslek edindirme kursları ile onların bir meslek ve sanata yönlendirilmesini hedefliyoruz. Böylece kadınlarımızın aile ekonomilerine de katkı sağlamalarını sağlamayı düşünüyoruz.
Yine bu bağlamda kadınlarımızın el emekleri ile oluşturdukları ürünleri satarak aile bütçelerine küçük katkılar sağlayabilecekleri ortamları oluşturacağız.
Anne ve çocuk sağlığı merkezleri ve sağlık taramaları ile onlara sağlık hizmeti sunmayı hedefliyoruz.

Çocuklar,
Çocuklarımız, yarınlarımızdır.
Yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımız için çalışmalar yapmak sosyal belediyeciliğinin en önemli gereklerinden biridir.
Bu bağlamda, çocuklarımızın fikri ve ruhi gelişmelerini sağlayacak önemli çalışmalar yapmayı hedefliyoruz.
Çocuklara yönelik eğitim ve öğretim merkezleri,
Çocuklara yönelik eğitim ve öğretim faaliyetleri yapacak kurum ve kuruluşlarla işbirliği halinde çocuklarımızın ruhi ve fikri gelişimleri içine katkı sağlanacaktır.
Eğitim çağındaki çocuklarımızın eğitim süreleri boyunca başarılı olmalarını sağlamayı temel hedef olarak görmekteyiz. Başarılı çocuklarımızın ödüllendirilmesi yoluyla onları başarıya teşvik edecek yolları oluşturacağız.
Çocuklarımızın daha modern ortamlarda oyun oynayabileceği zarif oyun parkları çocuklarımızın ve ailelerinin istifadelerine sunulacaktır. Bu kapsamda bir yandan mevcut çocuk oyun parkları rehabilite edilecek bir yandan da yeni oyun parkları oluşturulacaktır.
Yaşlılar,
Belediye olarak yaşlılara özel bir önem vereceğiz. Onların her türlü sorunları ile yakından ilgilenmek önemli görevlerimizden biridir.
Bu bağlamda bakıma muhtaç yaşlılara yönelik huzur evi,
Yaşlıların günübirlik yararlanabilecekleri dinlenme evleri oluşturulacaktır.
Kendi evlerinde kalan yaşlılara periyodik sağlık hizmeti ile belediyemiz yaşlılarımızın yanında olacaktır.

Engelliler,
Belediye olarak toplumsal yaşamın her alanında vatandaşlarımızın yanında olmayı hedefliyoruz.

Engelli vatandaşlarımız için onların ve ailelerinin yaşamlarını kolaylaştırmayı da belediye çalışmalarımızın temel hedefi olarak görmekteyiz.


Karaman'ı bir bütün kabul ederek, hiçbir ayrıma tabi tutmaksızın her noktasına hizmet götüren bir belediyecilik ortaya koyacağız.
Karaman'ı  bütün belediyelere örnek gösterilen vizyon projelerle tanıştıracağız.
Karaman'a modern bir kent kimliği kazandıracağız,dedi.


SAMİ BAĞCI KİMDİR?
1978 Yılında Karaman'da doğdum.
2002 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi, Mimarlık Fakültesini bitirdim.
10 Yıldır Karaman’da Serbest Mimarlık hizmeti yapıyorum.

29 Mart 2009  Yerel seçimlerinde Karaman Belediye Meclis Üyesi seçildim. 
5 yıllık Meclis Üyeliği süresince;
2 Yıl Karaman Belediyesi Encümen Üyeliği görevinde bulundum.
3 Yıldır Karaman Belediyesi İmar Komisyon Başkanlığı yapmaktayım.

Dört dönemdir Karaman Mimarlar Odası Yönetim Kurulu Üyeliklerinde çeşitli görevler aldım.
2006-2007 Sekreter Üye
2008-2009 Muhasip Üye
2010-2011 Muhasip Üye
2012-2013 Halen Mimarlar Odası Karaman Temsilcilik Başkanlığı yapmaktayım.
Mimarlar Odası Genel Merkez Delegesiyim.

2012 yılı Siyaset Akademisini tamamladım.