Mimarlar Odası ve Karaman Belediyesi İmar Komisyon Başkanı Sami Bağcı 11.Aday Olarak Karaman Belediye Başkanlığına Aday Adayı Oldu.

Sami Bağcı yazılı olarak yaptığı basın açıklamasında;;10 yılı aşkın süredir Karaman’da serbest mimarlık  yapmaktayım. Mimar olarak çalıştığım bu süre içerisinde Karaman’da birçok proje gerçekleştirdim. Bu projeleri gerçekleştirirken aynı  zamanda Karaman’ımızın siyasi, kültürel ve sosyal yapısını geliştirmek adına çeşitli sivil toplum kuruluşlarında görevler üstlendim. Sekiz yıldır Mimarlar Odası Yönetim Kurullarında çeşitli görevler aldım. Son iki yıldır da Mimarlar Odası Başkanlığı görevini icra etmekteyim.. 
29 Mart 2009  Yerel Seçimlerinde Karaman Belediye Meclis Üyesi seçildim. Bu beş yıllık süre içerisinde iki sene bir  Belediye Meclis Üyesinin alabileceği en zor sorumluluklardan biri olan “encümen üyeliği” görevini yaptım. Son üç yıldır da Karaman Belediyesi İmar Komisyon Başkanlığını yürütmekteyim. Bu önemli görevleri icra ederken edindiğim yoğun tecrübe ve kazanımlarımı, ara vermeksizin, Belediyemizin süregelen mevcut projelerinde ve  yepyeni projeler- de hizmete sunmak istiyorum.

Ülkemizde siyasete yeni bir soluk kazandıran, siyasetin halkın ihtiyaçları ve refahı için bir araç olduğu bilincini canlandıran AKP bünyesinde, Karaman Belediye Meclis Üyesi, İmar Komisyon Başkanı  olarak hizmet verdiğim görevimden sonra kısmet olursa Belediye Başkanlığında da aynı heyecan ve azimle, ayrım gözetmeksizin halkımıza hizmet  edeceğimi belirtmek isterim. 

Karaman’ımızın geçmişten günümüze taşıdığı değerleri yarınla buluşturmak için aday oldum. Kadim medeniyetimizin kavşak noktalarından biri olan,  tarihi, sosyal ve kültürel dokumuzun en önemli motiflerini içinde barındıran şehrimizin hizmetkarı olmak için yola çıktım. Karaman’ımızın geçmişten günümüze taşıdığı değerleri yarınlarla buluşturma yolundaki hizmet sevdamızı gerçekleştirmek azmiyle, AKP’den Karaman Belediye Başkanlığı “aday adaylığımı” kamuoyu ile paylaşıyorum,''dedi.


SAMİ BAĞCI KİMDİR?
1978 Yılında Karaman'da doğdu.
2002 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi, Mimarlık Fakültesini bitirdi
10 Yıldır Karaman’da Serbest Mimarlık hizmeti yapıyor.

29 Mart 2009  Yerel Seçimlerinde Karaman Belediye Meclis Üyesi seçildi. 
5 yıllık Meclis Üyeliği süresince;
2 Yıl Karaman Belediyesi Encümen Üyeliği görevinde bulundu.
3 Yıldır Karaman Belediyesi İmar Komisyon Başkanlığı yapmaktadır.

Dört dönemdir Karaman Mimarlar Odası Yönetim Kurulu Üyeliklerinde çeşitli görevler aldı.
2006-2007  döneminde Sekreter Üye
2008-2009 döneminde Muhasip Üye
2010-2011 döneminde Muhasip Üye
2012-2013 Halen Mimarlar Odası Karaman Temsilcilik Başkanlığı yapmaktadır.
Mimarlar Odası Genel Merkez Delegesidir.