Dün geceden itibaren devam eden kar yağışı ilimiz genelinde etkisini sürdürüyor. Gece boyunca kar temizleme çalışmalarını sürdüren belediye ekipleri, kar yağışının yoğunluğunu giderek artırdığı sabah saatleri itibari ile özellikle trafiğin yoğun olduğu şehir merkezinde bulunan cadde ve sokaklarda çalışmalarını sürdürüyor. Diğer yandan belediye ekipleri, bütün mahallelerde kar temizleme ve tuzlama konusunda hummalı bir çalışma sürdürüyor.
Karaman Belediye Başkan Ertuğrul Çalışkan çalışmalarla ilgili; “Ekiplerimiz şehrin bütün cadde ve sokaklarında geceden itibaren çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Sağlık kurumlarına ulaşımın düzenli ve rahat bir şekilde sağlanması için çalışmalarımızı buralardaki caddeler üzerinde yoğunlaştırdık. Diğer yandan şehir genelinde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ekiplerimiz bir yandan cadde ve sokaklarda kar kürüme araçları ile çalışmalarını devam ederken, diğer yandan kaldırımlarda ve cami avluları içerisinde kar temizleme çalışmalarını sürdürüyorlar. Şu ana kadar kar yağışı nedeni ile vatandaşlarımız herhangi bir mağduriyet yaşamamışlardır. Araç sürücülerimizin trafikte dikkatli olmalarını ve zincirsiz, kar lastiği olmadan mecbur kalmadıkça trafiğe çıkmamalarını rica ediyorum” dedi.
Başkan Çalışkan “Barınma Evimiz 7 Gün 24 Saat Hizmet Vermektedir”
Başkan Çalışkan; Soğuk hava ve kar yağışının arttığı şu günlerde, kalacak yeri olmayan, yoksul ve kimsesiz vatandaşlar için belediyemizin barınma evi 7 gün 24 saat hizmet vermektedir. Vatandaşlarımız, bu şekilde bulunan kimseleri bildirmek ve diğer bütün konular için belediyemiz 444 25 70 Çağrı Merkezimizi ve 153 Alo Zabıta hattını arayabilirler” dedi.