Karaman Belediyesi yaklaşan yerel seçimler öncesinde Karaman’da özellikle muhtar adaylarını, seçim propagandası amacıyla şehrin birçok yerinde afiş, branda, broşür gibi görsel malzemeleri gelişi-güzel kullanmamaları konusunda uyardı.
Konu ile ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Osman Ünüvar; bu şehirde yaşayan vatandaşlar olarak herkesin, şehrin kötü görünmesine neden olan bütün unsurlardan uzak durmaları gerektiğini vurguladı.
Ünüvar açıklamasında şunları kaydetti:

“Yaklaşan seçimler nedeni ile özellikle muhtar adayları, çeşitli araç ve gereçlerle seçim propagandalarını yapmaya başladılar. Tüm adayların bu çalışmaları yapmaları en doğal hakkıdır. Fakat astıkları afiş, branda, broşür gibi tanıtım amaçlı yapılan görsel malzemeleri gelişi-güzel uygulamaları nedeni ile Karaman’da bir görüntü kirliliğine neden oldukları görülmektedir. 

Cezai İşlem Uygulanacak!
Uyarılara uymayan adayların tespit edilerek cezai işlem uygulanacağını belirten Ünüvar açıklamasına şöyle devam etti: “Bütün adayların, şehirde görüntü kirliliğine neden olan uygulamalardan kaçınmalarını, aksi takdirde kendilerine cezai işlem uygulanacağını bilmelerini isterim. Bu şehir hepimizin. Bu şehirde yönetici olmaya talip olanlar, diğer vatandaşlara örnek bir tavır içerisinde hareket etmeliler. Vatandaşlar olarak Karamanımızın güzel görünen temiz bir şehir olarak kalması için hepimiz, üstümüze düşeni yapmak zorundayız” dedi.