Seçim Çalışmaları sürecinde miting düzenleyen Ak Parti  mitingine Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan katıldı. Bakan Elvan’ın halka hitabından sonra Ünlü Sanatçı Uğur Işılak sahne aldı.

Bakan Elvan, 12 yıllık iktidar sürecinde Ak Parti hizmetlerine değindi. Ulaştırma Bakanı olduğu günden buyana yapmış olduğu ve yapacağı hizmetlerden bahseden Elvan’ı coşkulu bir kalabalık dinledi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "Başbakanımız milli iradeyi bugüne kadar ezdirmedi, ezdirmeyecek. Milletimiz, ne demokrasiden ne kalkınmadan ne de özgürlüklerinden vazgeçmeyecektir. Ne askeri ne de sivil vesayete asla izin vermeyeceğiz. Hiçbir vesayet milletin vesayetinden daha kıymetli değildir. Başbakanımız sizin emanetinize sahip çıkmıştır ve bundan sonra da çıkacaktır" dedi.

Elvan, partisince Aktekke Kent Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, AK Parti iktidarıyla milletin rahat bir nefes aldığını, özgürce kendini ifade etmeye başladığını belirtti.

1960'lı yıllarda milli egemenliğin ayaklar altına alındığını, ülkeyi şantiyeye çevirmeye çalışan Adnan Menderes'in idam edildiğini anımsatan Elvan, "1970'li yıllarda Türkiye yine bir muhtırayla karşı karşıya kaldı 1980 yılında Türkiye yine darbeyle karşı karşıya kaldı. Milli irade çiğnendi, ayaklar altına alındı ama Başbakanımız vesayete hayır dedi. Başbakanımız milli iradeyi bugüne kadar ezdirmedi, ezdirmeyecek. Milletimiz, ne demokrasiden ne kalkınmadan ne de özgürlüklerinden vazgeçmeyecektir. Ne askeri ne de sivil vesayete asla izin vermeyeceğiz. Hiçbir vesayet milletin vesayetinden daha kıymetli değildir. Başbakanımız sizin emanetinize sahip çıkmıştır ve bundan sonra da çıkacaktır' ifadelerini kullandı.

"Biz Başbakanımızı yedirtmeyeceğiz"

Elvan, havayolunu halkın yolu haline getirdiklerini, 25 havaalanı olan Türkiye'de bugün 52 havaalanının olduğunu dile getirdi. Sadece hava ve karayoluyla yetinmediklerine, ülkeyi demir ağlarla örmeye başladıklarına dikkati çeken Elvan, şunları kaydetti:

"Hayal denilen yüksek hızlı treni gerçeğe dönüştürdük. Milli tankımızı yaptık. Milli helikopterimizi yaptık. Şu anda bakanlığımız milli yüksek hızlı trenini yapıyor. Milli uydumuzu yapıyor. Bizler Başbakanımıza şükranlarımızı arz ediyoruz. Biz ülkemizi şantiyeye dönüştürdük. Sadece Ulaştırma Bakanlığının tam 166 katrilyonluk yatırımı var. İster eğitme bakın, ister sağlığa... Hangi alana bakarsınız bakın Türkiye'nin 4 bir yanı şantiyeye dönüştü. Ama buna rağmen bizleri, Başbakanımızı yolsuzlukla suçluyorlar. Bizlere iftirada bulunuyorlar. Montajla, şantajla milli iradeyi yok etmek istiyorlar ama edemeyecekler. Türkiye'de ne milletimizi ne de Recep Tayyip Erdoğan'ı eğemeyecek bükemeyecekler. Recep Tayyip Erdoğan bu ülkede, siyasi ve ekonomik istikrarı sağladı. Hortumları kesmiş, yolsuzlukların önüne geçmiştir. Biz Başbakanımızı yedirtmeyeceğiz. Bu ülkede taş üstüne taş koyamayanlar, proje üretemeyenler başbakanımızı karalamaya çalışıyorlar. Siz milli iradeyi yok saymak isteyenlere, milli irade hırsızlarına 30 Mart'ta gereken cevabı vereceksiniz. Biz insanımıza sevdalıyız. Dağımıza, ovamıza, bayrağımıza sevdalıyız. Biz başbakanımıza sevdalıyız. Bize 'sevmeyin, nefret tohumları ekin, ayrımcılık yapın' diyorlar. 'Vesayeti kabul edin' diyorlar ama biz seveceğiz, ülkemizi yücelteceğiz, ülkemizi kalkındıracağız."

"Milliyetçi, bu ülkede taş üstüne taş koyandır"

Elvan, Ak Parti kadrolarının "istikrar, kalkınma, gelişme" dediğini, iş, aş, hizmet, ülkeyi büyütme ve kalkındırma derdinde olduğunu dile getirdi. 

2013 yılı başında büyük mega projeleri açıkladıklarını anlatan Elvan, "3. köprü projemizi başlattık. 3. büyük havaalanını açıkladık. Bu havaalanı dünyanın gıptayla baktığı, dünyanın en büyük havaalanlarından biri olacak. 150 milyon yolcu kapasiteli olacak. 153 yıllık rüyayı gerçekleştirdik ve Marmaray'ı açtık. Osmanlı'nın rüyasını biz gerçekleştirdik. İstanbul-İzmir otoyol projesini başlattık. 10 saatlik yol 3 saate düşecek ve bu yolun tutarı 20 milyar lira. Devletin kasasından 1 kuruş para çıkmadan bu yatırımı gerçekleştiriyoruz. Milliyetçilik lafla olmaz. Gerçek milliyetçi bu vatana hizmet edendir. Milliyetçi bu ülkede taş üstüne taş koyandır. Milliyetçi ülkenin kalkınmasına, gelişmesine, bu ülkenin şantiyeye dönüşmesine katkı sağlayandır" diye konuştu