Milliyetçi Hareket Partisi genel merkezi'ne yaptığı adaylık başvurusu ile bir anda dikkatleri üzerine çeken MHP eski il yöneticilerinden Cahit Cenk, '' Partimin oy sayısındaki ivmeye katkı sağlamak adına başvuru yaptım'' açıklamasında bulundu.
Halen çarşı merkezinde veteriner hekimlik yapan Cahit Cenk, ''2002-2006 yılları arasında il başkan yardımcısı olarak MHP Karaman teşkilatında bulundum. Gerek teşkilat tabanıyla olan tanışıklığım gerekse mesleğim nedeniyle hem taşrada hem merkezde tanıyan ve tanınan birisiyim. Bu nedenle biraz geç başladığım aday adaylığı yarışında kısa sürede yol katedeceğime inanıyorum.
Türkiye’nin içinde bulunduğu durum, müdahale edilmemesi halinde ileride telafisi mümkün olmayan yaralara sebebiyet verecek ve milletimiz büyük sıkıntılar içerisine sürüklenecektir. Neredeyse her gün ayrı bir algı operasyonuna muhatap bırakılan milletimiz, suni gündemler ve yapmacık politik atraksiyonlarla aldatılmaya ve kandırılmaya çalışılmaktadır. Bu algı atmosferini aşmanın ve milletimizin gözüne çekilmek istenen perdenin yırtılma zamanı artık gelmiştir. Allah’ın izniyle de o gün yakındır.
Veteriner hekim olmam münasebetiyle köy, belde ve ilçelerde sıklıkla bulunuyorum. Yeri geliyor bir kuzunun doğumunda, yeri geliyor bir sofranın üstünde Karaman'ın o gururlu tertemiz insanına eşlik ediyorum. Bazen elektrik ışığında bazende bir gaz lambası altında sıkıntıları paylaşıyoruz. İşte tüm bu bilgi, birikim ve tecrübe bende kalacağına milletime yansıtabileyim istiyorum. Bu duygu ve düşüncelerle çıktığım yolun davama, Karaman'a ve ülkeme hayırlar getirmesini temenni ederim'' dedi.
1970 Karaman doğumlu olan Cahit Cenk, 3 dönemdir veteriner hekimler odasına başkanlık ediyor. Selçuk Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi mezunu olan Cenk, orta derecede ingilizce biliyor. 2007 yılında MHP'den milletvekili aday adaylığı geçmişi bulunan Cahit Cenk, evli ve 2 çocuk babası.