AK Parti Karaman Belediye Başkan Adayı Ertuğrul Çalışkan Karamanı 2023 vizyonuna uygun hale getirmek için kolları sıvadı. Çalışkan Karamanda kentsel dönüşüm projeleri ile şehri hak ettiği yere getirmeyi planlıyor. 

Ertuğrul Çalışkan Karamanda değişim projeleri ile Karaman’ı hak ettiği yere getirmek için çalışıyor. Ak Parti Karaman Belediye Başkan Adayı Ertuğrul Çalışkan kentsel dönüşüm projeleri ile Karaman’a farklı bir hava katacak. Çalışkan ‘’ Karaman için gece gündüz demeden ekip arkadaşlarımızla çalışıyoruz. Bütün eksikleri analiz ettik. Şimdi ise projelerle geliyoruz. Biz laf değil proje üretiyoruz. Karamanın problemlerini kökten çözecek olan projelerle halkımızın kapısına geliyoruz. Karamanımız için büyük bir kentsel dönüşüm başlatacağız. Tabi bunlar halkımızın çıkarları doğrultusunda olacak. Şehirde kötü resimleri yok edip bir sanat eseri yapacağız. Şehrimizin daha güzel bir görünüm kazanması ve kalkınmanın hızlanması için projeler ürettik. Karaman artık modern bir şehir olacak. Toplu konutta çığır açacağız. Karaman büyüyecek Karaman kazanacak ‘’ dedi. 

Çalışkan’ın dönüşüm projeleri;

43 Evler ve 96 Evler Projesi
Projesi hazırdır. O bölgenin kalkınması ve şehre farklı bir hava katması için bu proje gereklidir. Bu bölge de 62 parsel vardır. 19 bin metrekareyi bulan bir arazi vardır. Bu arazi mülk sahipleriyle de görüşülüp kentsel dönüşüm projesi olacaktır. Bu proje de TOKİ kullanılmayacaktır. Tamamen yerel müteahhitlerle çalışılıp Karaman esnafına da destek olunacaktır. Bu proje çok önemlidir. Kentsel dönüşüm ve modern bir şehir oluşturmak için şarttır. Yaşam standarttı yüksek bir alan sosyal tesisleriyle Karamanın incisi olacaktır. Bu proje bir başlangıç olup diğer bölgelerde de uygulanacaktır. Hak sahipleri ile görüşülüp öncelik onların kazancı olacaktır. Kimse mağdur olmadan modern büyük evlere sahip olacaktır. Karaman gelişmeye ve yeni bir değişim rüzgarının içerisine girecektir.  
Belediye çevresi Dönüşüm Projeleri 
Belediye çevresi maalesef şehrimiz için kötü bir resimdir. Burada kentsel dönüşüm şarttır. Bu bölgede ki alanlar yıkılarak yerine daha modern yerler inşa edilecektir. Hak sahipleri ile görüşülüp proje uygulamaya konulacaktır. Proje kapsamında Mezhepler İşhanı ve Musalla çevresinden başlayıp mevcut belediye binasını da içeri alan ve sanayiye kadar uzanan kesim de büyük bir dönüşüm projesi hazırlanmıştır. Alt yapısı tamamlanarak proje uygulamaya başlanacaktır. Bu proje ile Karamanın yeni merkezi inşa edilmiş olacaktır. Bu proje kötü resmi yok edip bir sanat eserine dönüştürecektir. 
Eski Belediye Binası Yerine Görkemli Bir Anıt Yapı
Eski belediye binasının bulunduğu binanın yarıdan fazlası belediye mülkiyetinde bulunmaktadır. Bu binan modernliğini kaybetmiş olması görünüm açısından da göz hoş gelmemesi nedeniyle bir dönüşüm projesi şarttır. Bu proje ise şehre farklı bir hava katmak amacıyla anıt yapı şeklinde tasarlanmıştır. Yapı tarihi Karaman mimarisine uygun bir şekilde yapılacaktır. Bu bina ticarethane ve konut olarak da kullanılacaktır. Böyle bir görkemli bina Karaman’ın merkezinde farklı bir hava yaratacaktır.   
OSB İşçi Evleri ve AR-GE Merkezi
OSB de çalışan ve çevre il ve ilçelerden gelen vatandaşlarımızın Karamanda ikamet etmeleri için hazırlanmış bir projedir. TOKİ ile işbirliği içerisinde ilk etapta 1500 düşünülüp daha sonra OSB de çalışıp ev sahibi olmak isteyenler için 5000 konuta kadar çıkarılacaktır. OSB de çalışan işçiler için konut sorunu bu projeyle tamamen tarih olacaktır. Bunun yanı sıra gıda sektöründe de etkin rol oynayacak OSB ile bağımlı çalışacak bir Araştırma Geliştirme Merkezi kurulacaktır. Bu tesis ile birlikte kalite ve verimlilikte artış sağlanmış olup OSB ye büyük hizmet verecektir.