Mustafa Cem Kağnıcı Ulusal Bayramların kısıtlandığını dile getirerek ‘’10 Kasım 2014 Pazartesi günü İlimiz İsmet İnönü İlkokulunda meydana gelen Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün ölümünün 76.yıl anma törenlerinin okulda görevli olarak bulunan Milli Eğitim Müfettişi tarafından iptal edilmesi ile ilgili olarak gerek tarafımıza ulaşan şikâyetler gerekse basında çıkan haberleri üzüntü ile karşıladık, son yıllarda Ulusal Bayramların kutlaması ile ilgili yapılan kısıtlamaların Cumhuriyetimizin Kurucusu içinde uygulanması mı düşünülüyor acaba?
Savunma olarak gösterilmek istenen Anma programının 1 hafta sürecek Atatürk Haftası içerisinde yapılacağı mazeret değildir asil olan her 10 Kasım’da saat 09:05 de Mustafa Kemal Atatürk’ü anmak ve saygı duruşunda bulunmaktır. Bu uygulamayı yapan müfettişin işim çoktu vakit kaybetmemem gerekiyordu söylemi işin vahim yönüdür kendisine 10 Kasım 2014 saat 09:05’de yurdumuzun değişik köşelerinde yapılan saygı duruşu fotoğraflarını incelemesini şiddetle tavsiye ediyoruz.
Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Asım Sultanoğlu’ndan konu hakkında bilgi aldık ve soruşturmanın başlatıldığını bizlere iletti sonucun kamuoyu ile paylaşılacağını ümit ediyoruz’’ dedi.