CHP Karaman İl Başkanlığı partilerinin 89. yıl dönümüyle ilgili olarak Atatürk Parkı'nda partililerin de katılımyla basın açıklamasında bulundu;
''CHP Cumhuriyetimizi ve devletimizi kuran, kendi kurduğu devlete kendisini tescil ettiren dünyada tek siyasi harekettir.
Bugün, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 89. kuruluş yıldönümünü kutluyoruz. 1'inci Dünya Savaşı sonrasında Anadolu’nun işgali sonrası 19 Mayıs 1919’da Atatürk’ün Samsun’a çıkışıyla başlayan Kurtuluş mücadelesi, 9 Eylül 1922’de düşmanın İzmir’de denize dökülmesiyle zafere ulaştı.Dünya’nın ilk anti-emperyalist savaşında zafere ulaşan bu savaşın başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, düşmanın denize döküldüğü tarihten tam bir yıl sonra 9 Eylül 1923’te Cumhuriyet Halk Partisini kurdular.

CHP, Anadolu Rumeli Müdafai Hukuk Cemiyeti ile oluştu, Halk Fıkrası ile yürüdü, daha sonra Cumhuriyet Halk Partisi kimliği ile Türkiye'nin kurtuluşunu, kuruluşunu gerçekleştirdi  ve “Unutmayalım ki, 89 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk'ün, bizlere hediye ettiği Türkiye Cumhuriyeti'nin en önemli iki eseri vardır. Biri Cumhuriyet, diğeri de Cumhuriyet Halk Partisidir.


CHP, Türkiye'nin imarında, iktisadi yapılanmasında, çok partili hayata geçişinde, demokraside, sosyal devletin oluşmasında emekleri ve emek verenleriyle beraber bugünlere kadar geldi. Cumhuriyet Halk Partisi ve CHP ye gönül verenler o günden bu yana, 89 yıldır Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsız, laik, demokratik, onurlu çağdaş bir devlet olarak var olması, güçlenmesi, halkımızın mutluluğu için çalıştı, çalışıyor ve çalışacaktır. CHP zor günlerin partisidir. Ülkemizin yine bu zor günlerde CHP’ye ihtiyacı olduğunu biliyor ve bu bilinçle Ülkemizin ve halkımızın hizmetinde olmaktan gurur duyuyoruz.

Bugün CHP yi eleştirenler hiç unutmasınlar ki bu partinin sayesinde varlar ve politika yapıyorlar.Partimizin 89.yılı tüm Ulusumuza aydınlık günler getirmesi Demokrasimiz ve Cumhuriyetimiz ebediyen yıkılmaz kalesi partimizin 89.yıldönümü tüm halkımıza kutlu olsun.''dendi.