Karaman Demosan Otel’de düzenlenen yemekte CHP emeklilerle bir araya geldi.Yemeğe CHP İl Başkanı Ahmet Ertuğrul, CHP Merkez İlçe Başkanı Mustafa Cem Kağnıcı, CHP Belediye Başkan Adayı Merih Ünver ve davetliler katıldı.

Karaman Emekliler Odası Başkanı Abdullah Yılmaz yapmış olduğu konuşmada ‘’ Değerli emekli kardeşlerim ve CHP Temsilcileri hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Bu seçimlerde meclisten yasa çıkacak, Cumhuriyet Halk Partisi bizlerle büyük destek oldular. Hepsine teşekkür ederim. Karaman’ımızda emeklilerimizin talepleri çoktur, örneğin 60 yaş üzerindeki emeklilerimiz belediye otobüslerinden ücretsiz faydalanmayı talep ediyorlar. Emeklilerimize suda indirim bekliyoruz, emeklilerimize belirli dinlenme tesisleri açılmasını istiyoruz. Türkiye’de 81 ilde emeklilerin bir araya gelebileceği sohbet edecekleri dinlenme tesisleri vardır. Karaman’ımızda biz bunu temin edemedik, şimdi ki yönetim buna çok soğuk baktı İnşallah gelecek yönetimde kim destek verirse bize hepbirlikte 35200 emekli olaraktan taleplerimizi karşılarsa el birliğiyle gönül birliğiyle onları yürekten destekliyecez.’’dedi.
Daha sonra söz alan CHP Merkez İlçe Başkanı Mustafa Cem Kağnıcı;’’ 17 Ocak Cuma günü Cumhuriyet Halk Partisi genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu saat 13:00’de Kazım Karabekir Spor Salonunda düzenleyeceğimiz aday tanıtım töreninde bizlerle birlikte olacaktır. Tüm emekli kardeşlerimizi ve Karaman halkını aramızda görmekten gurur ve mutluluk duyarız,’’dedi.
Ardından konuşmalarını yapmak üzere söz alan Karaman CHP Belediye Başkan Adayı Merih Ünver;’’ Sayın il ve ilçe başkanım, emeklilerimizin yönetici ve başkanları, değerli basın mensubu arkadaşlarım ve sevgili emeklş kardeşlerim, davetimizi kabul edip geldiğiniz için hepinize yürekten teşekkür ediyorum, sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Bende sizin gibi bir emekliyim, yıllarca hizmet edip mücadele edip, her konuda elimizden geleni ardımıza koymadan çalıştık çabaladık. Emekli olduğumuzda işe yaramaz gibi kenarda unutulduk. Verdiğimiz hizmetler unutuldu yaptıklarımız unutuldu. Emeklilerimizin sadece ekonomik değil sosyal ve kültürel alanda da ne kadar yoksun bırakıldığını ne kadar çağresiz bırakıldığını biliyorum. Bugün bizlere biçilen maaşlar yoksulluk sınırının altında kalmaktadır. Biz emekliler miladını doldurmuş eşyalar değiliz.’’ Diyerek konuşmalarına son verdi.

Ayrıca programın başından sonuna dek işaret diliyle işitme engelli vatandaşlara çeviri de yapıldı.