CHP İl Başkanı İsmail Atakan Ünver, Merkez İlçe Başkanı Onur Irgat, Milletvekili Aday Adaylığı için istifa eden önceki İl Başkanı Mustafa Cem Kağnıcı ve parti yöneticileri katıldı. Oda başkanları Cemal Özbay ve Alaattin Divleli ile yönetim kurulu üyelerinin ev sahipliğinde geçen ziyarette oda başkanları sorunlarını dile getirdi.

CHP İl Başkanı İsmail Atakan Ünver, esnafın yaşadığı sorunların mutlaka çözümünün gerektiğini, Karaman’da 10 bin civarındaki küçük esnafın önemli bir güç olduğunu, CHP olarak bu olarak bu güce önem verdiklerini belirtti.

Karşılıklı sohbet şeklinde geçen görüşmede İl Başkanı Ünver, son günlerde hükümet tarafından bir seçim vaadi olarak açıklanan dar ve orta gelir grubunu, bu anlamda esnafları da ilgilendiren, konut alacaklara devlet desteği yapılacağı yönündeki açıklamaları değerlendirdi.

Ünver, yaptığı değerlendirmede, “ Türkiye Ekonomisinin en önemli sorununun tasarruf oranının düşük olmasıdır. Dar ve orta gelir grubundaki yurttaşlar geçimlerini ancak sağlayabildiklerinden tasarruf edememektedirler. Bu nedenle söz konusu konut desteğinden yararlanmaları çok düşük bir ihtimaldir. Bu düzenleme yine yüksek gelir gruplarının ve zenginin işine yarayacaktır. Çünkü ev almak isteyen yurttaş bankaya konut almak için konut desteği almak için hesap açacak 5 yıl bu hesapta para biriktirecek ve beş yılın sonunda bu hesapta biriken paranın yüzde 15’i oranında devlet desteği alacak. Örneğin çok zor olmasına rağmen ayda 500 TL biriktiren bir yurttaşın bu hesapta 5 yılın sonunda, 30 bin TL olacak ve devlet bu paranın yüzde 15’ini yani 4 bin 500 TL katkıda bulunacak, ortalama bir dairenin 200 bin TL olduğunu düşünürsek yapılacak katkı komik kalacaktır. Hükümet bu hesaplarda biriken parayı 5 yıl süreyle ucuz iç finansman kaynağı olarak kullanacaktır. Bu düzenleme dar ve orta gelirlinin konut sahibi olabilmesi için yapılmamıştır” dedi.

HABER MERKEZİ