CHP Genel Sekreter Yardımcı Ahmet Ertuğrul, Yunus Emre Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıda, Türkiye’nin büyük bölümünde ön seçim yapıldığını söyledi.
Parti üyelerinin milletvekili adaylarını belirlediğini ifade eden Ertuğrul, şunları kaydetti:
“Ön seçim yapılarak unutulmuş demokrasiyi uyuyan devi uyandırdık.  Karaman'da dahil olmak üzere Türkiye'nin büyük bölümünde ön seçim yaptık. Partinin karar organları, üyeler milletvekili sıralamalarını yaptınız. Çalışmalar ülke genelinde 7 Haziran akşamı CHP'yi iktidara taşıyacak. İnanmalıyız inanırsak başarmamak için hiç bir sebep yoktur. Genel Başkanımız Pazar günü adayları tanıtacak hem de seçim bildirgesini açıklayacak. Seçim bildirgemizde asgari ücretin vergi dışı kalmasından tutun taşeron işçilerin kadrolaşmasından çiftçimize, çalışanımıza bir sürü önemli maddelerimiz var.”
Devlet eski Bakanı Fikret Ünlü ise seçim döneminde ev ev gezilmesi gerektiğini belirtti.
Türkiye’nin kötü yönetildiğini iddia eden Ünlü, “Gerçekten Türkiye her yönüyle dökülüyor. Çok kötü yönetiliyor. Bütün adaylar hepimiz karşımızda alnımız açık başımız dik duruyoruz. Son yıllarda özellikle Türkiye'de olup bitenler herhangi birimizin başından geçse bizim partimizin başından geçseydi biz sizin karşınıza çıkamazdık. Türkiye bugünleri yaşıyor. İşimiz çok zor. Ayağımız yere basarak yürüyeceğiz. Bu topraklara uygun politikaları geliştirirken topumun hassasiyetlerine dikkat etmekte büyük yarar var. Bunu yapmazsak amacımıza zor ulaşıyoruz” dedi.
CHP İzmir 1. Bölge 3'üncü sıradan milletvekili adayı olan Tuncay Özkan da konuşmasında, adaletin ekmek ve su kadar değerli olduğunu dile getirdi.
Seçim günü herkesin sandığa gitmesi gerektiğini belirten Özkan, öyle konuştu:
“Siyaset toplumun yaralarını sarmak içindir. Eğer bir ülkede hukuk yoksa güvenlikte yok demektir. CHP neden iktidara gelmelidir, insanlar adalet içinde yaşasın diye iktidara gelmelidir. Adalet ekmek kadar su kadar değerlidir. Adalet, özgürlük, barış istemeye devam edeceğiz. Sokakta farkında olmayan yurttaşa onu kırmadan farkında olmaya davet edeceğiz. Umut, iktidar CHP’dir. Birbirimizle kavga etmeyeceğiz. Kapı kapı gezeceğiz. Seçim günü sandığa bir köy dolusu gideceğiz. Hep beraber sandığa gideceğiz.”
AA