Güneş “Biz Karaman’da elma yiyeceğiz,AKP ayva yiyecek.''
 İnönü’nün torunundan Karaman’a dede mesajı…
CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Hurşit Güneş,  Kültür eski Bakanı Ercan Karakaş, Devlet eski Bakanı Fikret Ünlü ve İsmet İnönü’nün torunu Ankara milletvekili Gülsün Bilgehan seçime 40 gün kala Karaman’da iki gün boyunca parti belediye başkan adaylarının çalışmalarına destek oldu.
CHP Karaman İl Teşkilatı’nca parti binasında düzenlenen toplantıda İsmet İnönü’nün torunu Gülsün Bilgehan’ın dedesi İsmet İnönü’nün 1968 yılında Konya İl kongresine gönderdiği mesajı okuması, partilileri duygulandırdı. 
Toplantının açılışında konuşan CHP Belediye Başkan adayı Merih Ünver “Seçime 40 gün kaldı ve ipi birlikte göğüsleyeceğiz” diyerek tüm partililere teşekkür etti.
Devlet eski Bakanı Fikret Ünlü konuşmasında “90 yıllık şerefli bir mazinin temsilcileri ile birlikte olmaktan mutluyum. Merih Ünver, Karaman’a yakışan ve Türkiye’ye örnek olacak bir Belediye Başkanı olacak.” Dedi
Kültür eski Bakanı, parti meclis üyesi Ercan Karakaş yerel seçimlerle, Türkiye’nin kötü gidişata dur diyeceğini söyledi. Karaman nüfusunun  yüzde 52’sinin kadın olduğunu hatırlatan Karakaş “Karaman’da ben inanıyorum ki Merih Ünver’e kadınlar sahip çıkacak. Merih arkadaşımız, demokrasiye inanan bir adaydır. Bizim kutularımızda gördüğünüz gibi milyon dolarlar yok, Karamanlının emeği var, elması var. İşte Merih Ünver bu emeğinize sahip çıkacak ve Karaman’dan kadın bir Belediye Başkanı olarak çok önemli mesajlar verecek.” Dedi
CHP Meclis üyesi ve Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Hurşit Güneş, Cumhuriyet tarihi boyunca hiçbir Hükümetin komşusuna silah gönderip, insan öldürün demediğini belirterek “Bu hükümetin iki elide kanlıdır. Birinde Müslüman kanı var, diğerinde yolsuzluğun kiri” Cumhuriyet tarihi boyunca hiçbir partiden, birisi çıkıp ta Başbakan’a dokunmak ibadettir, demedi diyen Güneş “Erdoğan, Allah’ın bütün vasıflarını toplamış bir liderdir sözlerini eleştirdi ve CHP’nin dinine saygılı bir parti olduğunu ve dini kullanmadığını söyledi. 
Karaman’da güzel bir adayla yola çıktıklarını belirten Güneş “Bakınız kış ortasında biz buraya güneşli bir günde geldik, AKP iktidarında rahmet bile kesildi. Biz bu seçimlerde Karaman’da elma yiyeceğiz, AKP ise ayva yiyecek.” Dedi.
İsmet İnönü’nün mesajı duygulandırdı…
İsmet İnönü’nün torunu CHP Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan konuşmasına “Ben inanıyorum ki Karaman’daki partili arkadaşlarım benden daha fazla Mustafa Kemal ve İsmet Paşa’nın torunudur” sözleri ile başladı.
Konuşmasında sık sık dedesi İsmet İnönü’nün sözlerini hatırlatan Bilgehan dedem İnönü derdi ki; “Bir memlekette namuslular, namussuzlar kadar cesur olmadıkça, o memlekette kurtuluş yoktur.” Bugün sizlere konuşmamı İsmet Paşa olarak sürdüreceğim. Dedemden kalan önemli bir belgeyi siz Karamanlılarla paylaşacağım” dedi.
CHP Ankara Milletvekili Gülsün Bigehan, dedesi İsmet İnönü’nün 1968 yılında Konya İl Kongresine gönderdiği mesajını okuyarak, salondaki partililere mesajı aldınız mı arkadaşlar diye sordu.
Bilgehan’ın, İsmet İnönü’nün mesajını okuduğu sırada salondaki partililer duygu dolu anlar yaşadı ve mesajı uzunca alkışladı.
             Toplantı sonrası CHP Kurmayları, Karaman Belediye Başkan adayı Merih Ünver ve Parti yöneticileri ile birlikte İsmet Paşa Caddesinde esnaf ve vatandaşları ziyaret ederek destek istediler.