Eski bir eğitimci olduğunu söyleyen Sezen kaymakamlık ve Vali Yardımcılığı görevlerinden sonra yıllardır CHP kadrolarında siyaset yaptığını söyledi. Atatürk Düşünce Derneği Genel Başkanlık görevinde hizmet verdiğini kaydeden Sezen; yıllar önce ilk defa kendisinin söylemi olan’’Kemalist Ahlakı Egemen Kılmak’’ için aday olduğunu da sözlerine ekledi.

Sezen konuşmasında;’’ Bu bir seçim yarışının yanında, kurtuluş savaşı mücadelesidir. Vatana millete ihanet edenleri ayırmak gerekiyor. Ulusal birliğimizi sağlayacak, huzura, güvene ve barışa doğru giden yolu bulabilmek ve başarıya ulaşabilmek adına Cumhuriyet Halk Partisi ve örgütü her türlü sorumluluğu alacaktır. Bizler ülkenin selameti için varız. Bizim söylememizde olduğu gibi önce Türkiye var. Eğer Karamanlı hemşerilerimiz bizlere destek verirse, onları mahcup etmeyeceğimizi bilsinler. Karaman’ımıza layık bir vekil olmak bizler için onurdur,’’dedi.

İl Başkanı Ünver 4 Ekim Pazar Günü saat 10..0 da gerçekleştirecekleri İl Kongresine de bizleri davet etti ve yeniden aday olduğunu da belirtti.

CHP Karaman 1.Sıra Milletvekili Adayı Saim Sezen Kimdir?

1949 yılında Konya ili Ermenek ilçesi-Mençek köyünde doğdu. İstanbul Öğretmen Okulunu, Konya Lisesini, İstanbul Hukuk fakültesini bitirdi. Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsünde lisans üstü (Mastır) öğrenim gördü ve Kamu Yönetimi Uzmanı Oldu. Urfa, Karaman ve Konya'da 11 yıl öğretmenlik yaptı. 1966 yılından itibaren TÖS üyesi, TÖS kapatıldıktan sonra TÖBDER üyesi olarak örgütlü öğretmen hareketinin içinde yer aldı.

Birecik, Avanos, Keban, Atabey, Güney, Hizan, Çifteler,  Korgan, ilçelerinde kaymakamlık, Bingöl, Ordu, Bayburt, Kilis, Aksaray illerinde Hukuk İşleri Müdürlüğü, vali yardımcılığı ve Vali Vekilliği görevinde bulundu. Kamu görevi sırasında 4 kalkınma koparatifinin kuruluşunda öncülük etmiş olup halen bunlardan ikisi faaliyetini sürdürmektedir. Resmi önderlik yerine halk önderliğini ilke edinmiş, Devlet katkısı olmaksızın bir çok okul, köy konağı, kapalı su şebekesi, cami, halıcılık işletmesi, spor tesisi v.b. hizmetinin gerçekleştirilmesini sağlamıştır.

Denizli-Güney ilçesinin Fahri hemşerisidir. 2009-2010 yıllarında Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanlığı yapmıştır. Halen Avukatlık yaparak meslek hayatına devam etmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır. HABER MERKEZİ