Gerçekleştirilecek çalışma ziyareti ile ilgili basın açıklaması yapan CHP İl Başkanı Av. İsmail Atakan Ünver; “Ülkemizin içinde bulunduğu bu kritik günlerde Ana Muhalefet Partisi olarak, illerin ve halkımızın sorunlarını yerinde tespit etmek, vatandaşın derdini dinlemek, derdine ortak olmak ve çözümlerimizi halkımıza yüz yüze anlatmak için milletvekillerimiz ve parti yöneticilerimiz, tüm illeri ziyaret ederek yurdun dört bir yanında vatandaşlarımızla bir araya geliyor. Bu kapsamda milletvekillerimiz ve parti yöneticilerimiz 02-03-04 Aralık 2016 tarihlerinde üç günlük bir çalışma yapmak üzere ilimize gelecekler, yapacakları çalışma ve incelemelerin ardından Karaman’la ilgili tespitlerini Genel Merkezimize rapor halinde sunacaklar. Milletvekillerimizin ve parti yöneticilerimizin yapacağı bu çalışmanın Karamanımız açısından faydalı ve önemli olduğunu değerlendiriyorum.” dedi.      
Mersin Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Fikri Sağlar, Parti Meclisi Üyesi Av. Sera Kadıgil, İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, Denizli Milletvekili Av. Kazım Arslan ve Çanakkale Milletvekili Av. Muharrem Erkek’in bulunduğu 5 kişilik heyetin çalışmaları 02 Aralık 2016 Cuma günü saat:10.00’da CHP Karaman İl Başkanlığı’nı ziyaretle başlayacak. Ardından Ayrancı İlçesi ve Akçaşehir Beldesi ziyaret edilecek, sonrasında STK’lar ve meslek örgütleri ile görüşmeler gerçekleştirilecek. Heyet, aynı gün saat:16.00’da İl Başkanlığı toplantı salonunda partililerle ve vatandaşlarla buluşacak.
3 Aralık Cumartesi günü çalışmalarını Taşeli Bölgesindeki ilçe ve beldeleri ziyaret ederek sürdürecek olan CHP heyeti, burada vatandaşlarla buluşacak.
Heyet, 4 Aralık Pazar günü Karaman Merkez’deki çalışmalarını tamamladıktan sonra aynı gün ilimizden ayrılacak.