Karaman Cumhuriyet Halk Partisi'nden yapılan açıklamada;

"Cumhuriyet Halk Partisinin Karaman'da Milletvekili çıkarma ihtimalinin yükselmiş olması karşısında Cumhuriyet Halk Partisinin milletvekili çıkarmasını engellemek için AKP ve MHP ittifak içinde. Cumhuriyet Halk Partisi karşıtlığı İki partinin ortak noktası. 

AKP tüm devlet imkanlarını kullanarak Cumhuriyet Halk Partisinin güçlü olduğu yörelere makarna, kömür ve Torku mamulleri gönderiyor. Yollara taş döşüyor, Fak-fuk fondan ya da kaynağı belli olmayan yerlerden alış veriş çeki dağıtıyor. İşkur vasıtası ile olmayan işlere yüzlerce geçici işçi alıyor,  

MHP ise bir yandan Atatürk'e hakaret edenlere ceza verilmesini engelliyor, diğer yandan Atatürk'ün adını kullanarak Cumhuriyet Halk Partisinden oy çalmaya çalışıyor. 

Ayrıca gizli ittifak dedikoduları çıkararak Cumhuriyet Halk Partisini yıpratmaya, oylarını düşürmeye ve bu suretle AKP'nin iki Milletvekilinide almasını sağlamaya uğraşıyor. 

Halbuki Taşeli'nde Cumhuriyet Halk Partisi birinci parti AKP ikinci parti MHP yok.AKP birinci parti Cumhuriyet Halk Partisi ikinci parti olarak görülüyor. Hiç bir iddiası kalmayan Mhp'ye verilecek oy AKP'ye milletvekili kazandıracaktır. 

MHP'nin beklentilerinin tam aksine çalışan bir süreci yaşıyoruz. Kemalist, Milliyetçi, bağımsızlıkçı oylar Cumhuriyet Halk Partisinde toparlanıyor. 

AKP iktidarına son vermek isteyen tüm milliyetçilerin, yurtseverlerin Cumhuriyet Halk Partisini desteklemesi zorunlu hale gelmiştir."denildi.