Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili ve Parti Meclis üyesi İhsan Özkes bazı ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği ilimizde ilk olarak Vali Murat Koca’yı ve Müftü Nuri Değirmenci’yi makamında ziyaret etti. 

Daha sonraa Cumhuriyet Halk Partisi Karaman İl Teşkilatı, CHP sözcüsü İstanbul Milletvekili İhsan Özkes ile bir araya geldi.
CHP il başkanlığı binasında düzenlenen toplantıda, CHP İl Başkanı Ahmet Ertuğrul, İlçe Başkanı Mustafa Cem Kağnıcı ile Gençlik ve Kadın Kolları üyeleri de hazır bulundu.

CHP İl Başkanı Ahmet Ertuğrul partiler adına selamlama konuşması yaparak yaklaşan seçim sürecinde CHP olarak yurt genelinde büyük bir özveri ile teşkilatların faaliyet içerisinde bulunduğunu belirterek, Karaman’da CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes’i ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.
CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, de Karaman’da sıcak ve samimi ortamda karşılanmak ve bulunmaktan duyduğu mutluluğu belirterek, ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Özkes buradaki konuşmasında “Karaman’da ilk olarak Valimizi ziyaret ettik. Hoş bir sohbetimiz oldu. Buradan Müftülüğe geçtik. Ben Karaman Müftüsü Nuri Değirmenci beyle İstanbul’da Üsküdar ve Beyoğlu müftüsüyken tanıyorum. Arkadaşımızdı birlikte çalıştık. Aynı ilin ilçelerinde hizmet etmiştik. Müftümüzle tabiri caizse hasret giderdik. Daha sonra sizlerin huzuruna çıktık. Burada büyük bir coşku var. Sizlerle birlikte olmak gerçekten büyük bir zevk. Karaman’a ilk defa geldim. Tabi güncel konular çok. Başbakan bir ara Muhteşem Yüzyıl dizisine takmıştı. Bir iki ay bu konu konuşuldu.
BAŞBAKAN’I ELEŞTİRDİ
CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, “Sayın Başbakan Muhteşem Yüzyıl dizisi ile uğraşacağına, Kabe’de Osmanlı’dan miras kalan revaklar yıkılıyor. Neden sesini çıkarmıyor.”diye eleştirdi. Özkes; “Osmanlı mirası revakların yıkılmasını adeta seyrediyorlar. Osmanlı tarihi mirası Suud’dan adeta silindi. Maalesef AKP’de buna seyirci kalıyor.

“SOYLU VE KURTULMUŞ’TAN MEDED UMUYORLAR”

CHP’li Özkes; “Akp Süleyman Soylu ve Numan Kurtulmuş’tan meded umuyor. Numan Kurtulmuş ne diyordu. “Önce Hatun, sonra Karun oldular. Bunlar önce mücahit, sonra müteahhit oldular”demişti. Şimdi de müsait oldular. Süleyman Soylu’da geçenlerde dedi ki, “Sayın Erdoğan, Türkiye’nin ilelebet, ezeli ve ebedi Başbakanı’dır”.Şimdi be soruyorum. Ezeli, ebedi, ilelebet sıfatları yüce Allah’a ait değimli dir. Soylu’nun yaptığı Şirktir. Derhal tövbe etmeli ve halktan özür dilemelidir. İŞte AKP, can çekişir hale gelmiştir. Soylu ve Kurtulmuş’tan meded ummaktadır. Ayrıca  Egemen Bağış’ta Başbakan için, “Rize’de doğdu, Siirtt’te vekil oldu, İstanbul’da Belediye Başkanlığı yaptı. Bu 3 şehir mübarek şehirdir.”demiştir. Şu söylenenlere bakın. Bizim kabul ettiğimiz mübarek yer “Kabe”dir. Yine Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, “Başbakan’a dokunmak ibadettir.”demiştir. İşte Türkiye’de başbakanından, bakanından, milletvekiline kadar garip sözler sarf ediliyor.


Başbakan’ı geçekten bu yolda insan üstü, kutsal mübarek bir yerlere oturtma gayretindeler. Özellikle Soylu’ya tweet attım. “Tövbe et özür dile” diye. Eğe zerre kadar korku varsa bu sıfatları yakıştırmaz.

“BELDE VE İLÇELERDE İDDİALIYIZ”
Şimdi ülkede AKP Tayyip Erdoğan korkusu var. Bizler bu baskılara sindirmelere karşı fırsat vermeyeceğiz. AKP’ye oy verenlerin en az yarısı AKP’den memnun değil. Toplum sessiz bir arayış içerisinde. Bizler Türkiye Cumhuriyetini kurmuş olarak Kuvayi Milliye’nin sorumluluk anlayışı içerisinde halkın düştüğü bu çaresizliğe karşı iktidara gelme gayretindeyiz. Bizler halkın arasındayız. 33 İlde vekilimiz yok. Bunlardan birisi de Karaman. Çalışmalarımız bu yönde. Ayrıca yerel seçimlerde Karaman’da özellikle belde ve ilçelerde iddialıyız. 
CHP olarak Genel Başkanımız sayın Kılıçdaroğlu öncülüğünde ülkenin sorunlarına sahip çıkacağız. Biz her yere gidiyoruz. Özellikle belde ve ilçelerde iddialıyız. Kesinlikle umutsuzluk yok. Başbakan değil, Türkiye Cumhuriyet ilelebet ayakta kalacaktır.” dedi.

İhsan Özkes, partide basın toplantısından sonra yanında getirdiği “Atatürk ve Din” konulu kitapları imzalayarak partili üyelere dağıtıp İl Başkanı Ahmet Ertuğrul, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Cem Kağnıcı ile birlikte esnafları gezerek bir bir selamlaştı.