CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Türkiye'nin her an komşu ülkelerle savaşa girebilecek durum içinde olduğunu ileri sürerek, "Bunu sayın Başbakan ve Dışişleri Bakanı da çok açık şekilde itiraf ediyor. 

İşte 'Sabrımız taştı. Gereğini yapmazsan, gereğini yaparız' gibi konuşuyorlar şu anda. Yani sınır komşumuz olan Suriye ile aramızda bir tampon bölge oluştu" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, CHP Karaman İl Başkanlığı'nın kongresine katıldı. Yunus Emre Konferans Salonu'nda düzenlenen kongrede Divan Başkanlığına seçilen Tekin, yaptığı konuşmada hükümeti eleştirdi. Hükümete 12 Eylül döneminin getirdiği bütün antidemokratik uygulamaları kaldırma çağrısında bulunan Tekin, "Parlamentoda çoğunluğu olan iktidar partisi. Ana muhalefet olarak biz hazırız. Bizim dışımızda iki muhalefet partisi var. Onlar da hazır. Gelin 12 Eylül döneminin getirmiş olduğu bütün antidemokratik uygulamaları bir gece yarısı kaldıralım" dedi.

'HER AN SAVAŞA GİREBİLECEK DURUMDAYIZ'
Türkiye'de ciddi bir iç barış ve komşularıyla sorunu olduğunu ifade eden Tekin, Türkiye'nin birlik ve bütünlüğünün herşeyin üzerinde olduğunu belirtti. Tekin şunları söyledi:

"Türkiye'de şimdi ciddi bir iç barış sorunu var. Yine komşu ülkelerimiz çok ciddi sorunlarımız var. Ama şimdi her an komşu ülkelerimizle bir savaşa girebilecek durum içerisindeyiz. Bunu sayın Başbakan ve Dışişleri Bakanı da çok açık şekilde itiraf ediyor. İşte 'Sabrımız taştı. Gereğini yapmazsan, gereğini yaparız.' gibi konuşuyorlar şu anda. Sınır komşumuz olan Suriye ile aramızda bir tampon bölge oluştu. Bu tampon bölge bize çok şeyi hatırlatıyor. Tampon bölge Saddam döneminde Irak'ta başlamıştı. O tampon bölge parçalandı ve 1.5 milyon Müslüman insan hayatını kaybetti. İç barış gelecekti, demokrasi gelecekti. Bunun için yapılmıştı. Ama Helen iç barış ve demokrasi gelmedi."

'İSRAİL, AZERBEYCAN'DA ÜST KURDUĞU SÖYLENİYOR'
Müslüman coğrafyasında savaş olmasını istemediklerini kaydeden Gürsel Tekin, "Şimdi İsrail'in Azerbeycan'a bir üs kurduğu söyleniyor. Bütün bunlara baktığımızda sayın Dışişleri Bakanı da kalkmış saatlerce konuşuyor. 'Başarı başarı' diye söylenip duruyor. Nerede bu başarı. Herkesle kavga ederek, herkesle husumete girerek başarı olabilir mi?" diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arıç'a çağrıda bulunan Tekin, "Karaman'dan sayın Bülent Arınç'a çağrı yapmak istiyorum. 28 Şubat ile ilgili evet bir mağduriyet var. Gerçekten millet iradesi gasp edilmiş. Buna hiç itiraz yok. Sayın Bülent Arınç, iktidar yetkililerinin hiçbir tanesi sayın Erbakan'ın arkasında kalmış değil. Durmuş değil. Tam tersine sayın Erbakan'ın bir deyimi vardı. 'Bunlar 28 Şubat ürünü' ve kendi mizahi deyimiyle, 'Arka kapıdan kaçanların partisi' demişti. Ben şunu da söylemek istiyorum. Keşke sayın Erbakan'ın yaşadığı dönemde 28 Şubat'la hesaplaşabilseydik. O zaman daha net anlaşılırdı. Sayın Erbakan yaşarken niçin 28 Şubat açılmadı? Onu da sizlerin takdirine sunmak istiyorum." dedi.