Saadet Partisi Karaman Milletvekili Adayı Ali Çiftçi’nin Açıklaması:
“7 Haziran seçimleri öncesi, ‘vaat vermeyiz, iş yaparız’ diyen iktidar, muhalefet partilerinin ekonomik vaatlerini eleştiriyordu. Hatta işveren örgütlerini bu vaatlere karşı tepki göstermesini istiyordu. Aradan geçen 4 ayda 360 derece değil, 180 derece değişiverdi. Dün alaya alarak itibarsızlaştırmaya çalıştığı vaatleri bugün peşi sıra sıralayan Ak Parti, 13 yıldır iktidarda değil de muhalefetteymiş tavrıyla tiyatro oynuyor.
Madem imkân ve kaynak vardı, bugüne dek neden vermediniz?
Daha 4-5 ay öncesine kadar başta asgari ücret olmak üzere ekonomik vaatlere ‘Kaynak nerede?’ , ‘Firmalar iflas eder’ , ‘Devlet bir şey vermiyor, özel sektörün cebinden ağalık yapıyorlar’ gibi gerekçelerle karşı çıkan AKP, bugün kınadığını yapıyor. 13 yıldır iktidar olduğu ve elinde müthiş, bir imkan bulunduğu halde asgari ücreti sefalet ücretinden kurtaramayan iktidar, emekliyi de son birkaç ayda hatırlayabildi. Daha 4-5 ay önce ‘kaynak yok’ ‘Yunanistan gibi batarız’ deyip, bugün ‘hesap yaptık, oluyormuş’ demenin ciddiyetsizliği bir tarafa, geçen 13 yılda yapılmayanların oy verilirse ilerde yapılacağını söylemek halkı oyalamak gibi gözüküyor. 
İşin garip tarafı İktidar partisi Akp, Muhalefet partisi gibi vaat ediyor. 7 Haziran seçimlerinde Ak Parti’nin sloganı ‘Onlar konuşur Ak Parti Yapar’ idi.. Şimdi ise ‘Muhalefet gibi konuşur, Muhalefet gibi vaat ederiz’ olmuştur”.