Saadet Partisi Karaman Milletvekili Adayı Hüseyin Çoban yaptığı açıklamada, “Ülke bu durumdaysa bunun müsebbibi iktidardır. Saadet Partisi dışındakiler ülkeyi bölünmeye doğru götürdü. Bunun da ispatı ikiz yasalardır” dedi

“Ülkenin durumu malum, şu zamanda, istikrar ” diyen Ak Partililerin ağzından, yanlışlarını itiraf eden sözler duyuyoruz.  Ve bundan dolayı da oy istiyorlar.

Ülkenin durumu malum, şu zamandaya ve istikrarsızlığın istikrarına Ak parti getirdi. AKP, 13 senedir tek başına iktidar, muhalefet partisi gibi konuşuyor. AKP, güneydoğuyu elden çıkaracak, bölünmeye doğru götürecek ikiz yasaları çıkardı. Çözüm sürecinde, devlet otoritesini el çektiren, oraları PKK’nın kontrolüne bırakan, bundan da HDP nin yükselişine fırsat veren; Ak Parti’dir.

İkiz yasalar; “Halkların kendi kaderlerini tayin etme hakkı” veren 4867 ve 4868 numaralı yasalardır. Bu ikiz sözleşmeler 4 Haziran 2003 de Ak Parti ve CHP tarafından kavga etmeden normal bir şeymiş gibi çıkarıldı.

Öncesinde de DSP-MHP-ANAP 3’lü koalisyonda Bakanlar kurulunda kabul ederek imzalamışlardır. Yani, bugün siyasi hayatı devam eden MHP ve onun lideri tarafından ikiz yasaları kabul eden imzalar atılmıştır. O günkü hükümetin ömrü vefa etmediğinden Meclisten geçmemiştir.

Böyle anlatıldığında, PKK ile mücadele ediliyor, bombalanıyor deniliyor.

ABD, Pkk’nın Suriye kolu Pyd ye silah yardımı yapıyor. Pyd ye silah vermesi demek Pkk ya vermesi demektir. Müttefikimiz ABD, düşmanımıza silah veriyor. Böyle olmasına rağmen ABD’ye üslerimizi açmışız, üslerimizden silah yardımı yapıyor. ABD ile müttefikliğimiz sorgulanmıyor, devam ediyor.

Hem; ABD, bombalanan Pkk yerlerini gözden çıkardığı ve Pyd bölgesine kaydırdığı için oraları bombalatıyor. Hem de iç politikada milletin gazı alınması gerektiği için bombalatıyor. Değilse insanlar nasıl aldanacak.

Ak Parti, beceriksizliğini muhalefet partisi gibi davranarak örtbas etmeye çalışsada, neticede iktidar o.1 Kasım seçimlerinde AKP ya da meclisteki muhalefet partileri iktidar olursa mevcut durumdan iyiye gitmeyecek. Ülke bölünmeye doğru gidiyor, ikiz yasaları boşuna çıkarmadılar.

Bazıları; siz şöyle diyorsunuz, böyle diyorsunuz, hani nerde?

Olaylar bu şekilde devam ederse bunun sonu nereye varacağı bellidir. Bizim görevimiz kötü gidişattan alı koymak, uyarmak ve engel olmaktır. Suriye bu duruma düşmeden önce insanlar halinden memnundu. Uyarıldıkları zaman.

Adamın biri 100. Kattan aşağı düşüyormuş 20. Kata gelince bana şöyle olur, böyle olur derlerdi, demiş.

 Öyleyse; çözüm, Milli Görüşün tek temsilcisi Saadet Partisi’dir”.