CHP Karaman İl Başkanı Av. İsmail Atakan Ünver'in basın açıklaması;
Seçimler demokrasilerde bayramdır. Ne mutlu ki Diyarbakır'daki HDP mitingi sırasında yaşanan can kayıpları dışında, çok büyük bir olay yaşanmadan seçim sürecini atlattık. Keşke bu olay da yaşanmasa ve hiç can kaybı olmasaydı. Yaşanan küçük çaplı olaylara rağmen Türkiye bu seçimi başarıyla tamamlamıştır. Halkımıza gösterdikleri demokratik olgunluk için teşekkür ediyorum.
Seçim sonuçlarını genel olarak değerlendirdiğimizde; halkımızın, rejim tartışması istemediğini, meselelerin çözümünün parlamenter sistem içerisinde aranmasını istediğini, tek bir siyasi gücün ülkeye ve yönetime hakim olmasının artık bir yarar getirmediğini, çok sesliliği istediğini, devlet olanaklarıyla götürülen propagandanın artık sonuç vermediğini, etnik ve bölgesel ayrımcılık yapıldığında değil Türkiye denildiğinde bir şeylerin değişmesinin mümkün olduğunu, 30 yıllık terör olgusunu ve yaşananları unutmak istediğini, yeniden tüm ülke sathına yayılan bir kardeşlik ikliminin kurulması için kredi verdiğini söyleyebiliriz.  
Partiler açısından seçim sonuçlarını değerlendirdiğimizde ise;
1. AKP   :Bu seçimde 2011 seçimlerine göre yaklaşık %9, kendi oyları içerisinde ise %18 oy kaybetmiştir. Bu, ciddi bir kayıptır. 2011 %49,5 gibi bir düzeye ulaşan AKP oyları, rejim tartışmalarını başlattığından beri düşüşe geçmiş ve 2014 yerel seçimlerinde olduğu gibi bu seçimde de devam etmiştir. Ancak yine de %40 düzeyinde ciddi bir oy almıştır. AKP, bundan sonra atacağı adımlarda seçmenin bu uyarısına dikkat etmeli, rejim sorunu yaratmayan bir politik çizgi izlemelidir.
2.CHP   :Bu seçimde 2011 seçimlerine göre yaklaşık, %1 civarında bir oy kaybetmiştir. 2014 yerel seçimlerinde il genel meclisi oylarına ise eşit bir oy almıştır. Bu sonuç, 2011 seçimlerine göre küçük bir kayıp gibi görünse de iktidar partisinin yaklaşık %9 oy kaybettiği bir seçimde ana muhalefet partisinin oy artışı sağlayamamış olması, üzerinde durulması gereken bir sonuçtur. Ciddi ekonomik vaatlerle dikkat çeken ve gündem oluşturan bir seçim bildirgesine rağmen, beklenen karşılığın alınamamış olması, seçmenin güvenin kazanılamadığını ortaya koymuştur.  Bu noktada halkın ve seçmenin güvenini kazanacak çözümlerin bulunması noktasında ciddi bir değerlendirme yapılması ihtiyacı, en acil ihtiyaçtır.
3.MHP  :Bu seçimde 2011 seçimlerine göre oyunu yaklaşık %3,5 puan artırırmış, 2014 yerel seçimlerinde il genel meclisi oyları bazında %17,60 olan oyunu yaklaşık %1 puan geriletmiştir.  MHP, bu seçimin kaybedeni değilse de kazananı olamamıştır. Seçim sisteminin bir azizliği olarak HDP ile aynı sayıda milletvekili çıkarması da manidar olmuştur. Seçmen MHP'yi ayrılıkçılığa karşı bir seçenek olarak görürken, ülkeyi yönetmeye de ehil görmemiştir. Bu husus, MHP tarafından değerlendirilmesi gereken bir ciddi bir konudur.
4.HDP   :Bu seçimin en başarılı partisi olmuştur. "Barajı aşar mı, aşmaz mı ?" tartışmalarının yaşandığı bir seçimde %13 seviyelerinde bir oya ulaşarak 80 milletvekili çıkarması, bu seçimin en çarpıcı sonucudur. HDP'nin Selahattin Demirtaş  özelinde yürüttüğü muhalif söylem ve Türkiye partisi olma iddiası dikkat çekerek, başarıyı getirmiştir. Türkiye HDP'ye bir kredi açmış; ayrılıkçılığı ve terör kamburunu sırtından attığında, Türkiye partisi olma iddiasının karşılık bulabileceğini söylemiştir. HDP'nin Türkiye partisi olma iddiasını sürdürüp sürdürmeyeceği, terör etkisinden arınıp arınmayacağı önümüzdeki dönemde dikkatle takip edilecek bir nokta olarak bu seçimin en önemli sonucudur.  
Karaman özelinde baktığımızda ise; Karaman'ın mevcut iktidar ve yönetimden memnun olduğu, Türkiye genelinde yaşanan siyasi gelişmelere kapalı olduğu, ülke genelinde yaşanan ekonomik, siyasi ve rejime yönelik kaygıları paylaşmadığı, bu noktadan hareketle 2011 yerel seçimlerinde %57 nispetinde oy alan iktidar partisine %56 gibi  bir oranla desteğini sürdürdüğü, 2014 yerel seçimlerinde MHP ve CHP açısından oluşan dengeyi koruduğu görülmüştür. Netice itibarı ile de Karaman ülkenin seçim gündeminden ayrışarak etken değil edilgen olmayı, her zaman olduğu gibi siyasetin içinden gelmeyen hatta Karaman'la ilişkileri sınırlı adayları milletvekili yapmayı tercih etmiştir.
Demokrasilerde son sözü sandık söyler ve 7 Haziran günü sandık son sözü söylemiştir.  Bu değerlendirmeler ışığında bize düşen de seçim sonuçlarına saygı göstermektir. Kazanan adayları ve partileri kutlar, seçim sonuçlarının Karamanımız ve milletimiz açısından hayırlı olmasını dilerim.