Şeker, mesajında şu ifadelere yer verdi;

“AK Parti Ülkemizin siyasi ve ekonomi alanlarında büyük sıkıntılar yaşadığı, ümitlerin karardığı bir dönemde 14 Ağustos 2001 tarihinde Genel Başkanımız, Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Genel Başkanlığında Türk siyaset sahnesinde güneş gibi doğmuştur. 

''Bundan sonra artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak'', ''Yeter, söz de karar da Milletindir” sloganıyla AK Partinin kuruluşu Türk demokrasi tarihimizde çok önemli bir dönemin başlangıcı olmuştur.

AK Parti ilkeli ve dürüst politika anlayışı ve toplumsal mutabakata verdiği önemle kısa sürede halkımızın büyük teveccühünü kazanmış, teşkilat mensuplarımızın üstün gayretleri ve Yüce Milletimizin teveccühüyle 14 yıldır girmiş olduğu tüm seçimlerden alnının akıyla birinci parti olarak çıkmıştır.

AK Parti'nin kuruluşu ile birlikte ülkemizin gelişmesi, kalkınması ve ilerlemesi adına çok önemli gelişmeler yaşanmış “Halka hizmet Hakka hizmet” düsturu ile yola çıkan AK kadrolar, maruz kaldıkları her türlü engellemelere rağmen, ülkemize büyük bir gelişim ve değişim süreci yaşatmış, iç politikadan dış politikaya, eğitimden sağlığa, enerjiden tarıma, ulaşımdan turizme, ekonomiden toplumsal yaşama ve demokrasiden insan haklarına kadar her alanda devrim niteliğinde birçok ilke imza atmıştır.

Gücünü Milletimizden alan Partimiz iktidar olduğu sürece şevkle hizmet etmeye devam edecek, başta Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu olmak üzere tüm AK kadrolar, ülkemizi çok daha ileriye götürme adına Milletimiz ile omuz omuza hareket ederek 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine inanç ve azimle yürüyecektir.

Bu duygu ve düşünceler ile Partimizin 14. kuruluş yıldönümünün teşkilatlarımıza ve bize desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Aziz Milletimize ve tüm dünyaya hayırlar getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Dedi