AK Parti Karaman Milletvekili Adayı Dr. Recep Şeker köy ziyaretlerine devam ediyor. Dr. Şeker Akpınar, Gülkaya, Başharman, Paşabağı, Güldere, Güçler, Çimenkuyu, Üçbaş, Sarıkaya, Ağılönü, Barutkavuran olmak üzere 11 köyü ziyaret etti. Ziyaretlere AK Parti Karaman İl Başkanı Nazmi Ünlü, Karaman İl Genel Meclisi Başkanı Celalettin Güngörer, Karaman İl Genel Meclisi Üyesi Adem Kapar ve AK Parti Karaman Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyeleri de katıldı. Gerçekleştirilen ziyaretlerde milletvekili adayı Dr. Recep Şeker’e, yöre halkı yoğun ilgi gösterdi. Ziyaretlerde AK Parti’nin seçim beyannamesi hakkında bilgiler veren  AK Parti Karaman Milletvekili Adayı Dr. Recep Şeker,"1 Kasım Genel Seçimlerine giderken tüm vatandaşların ve kamuoyunun Partilerin seçim beyannamelerini dikkatle izlemesi, içeriğine özel önem atfetmesi demokrasimiz gelişmişliği ve sağlıklı bir yapıya kavuşması açısından önemli ve iyi bir göstergedir. Ayrıca tüm Partilerin seçim beyannamelerinde AK Parti'nin hizmet ve kalkınma odaklı yaklaşımına öykünerek vatandaşların somut sorunlarını öncelemeleri, ideolojik yaklaşımlardan ziyade ekonomik, sosyal vaatlerin öne çıkarmaları olumlu ve Ülkemiz için yeni bir yaklaşımdır. Medeniyetimizde 'birine verilen söz' namusla eş tutulmuştur. Seçim Beyannameleri bu anlamda Milli iradeye, vatandaşa siyasi partilerin vermiş olduğu temel sözlerin metnidir. Seçmenle Partilerin ahitleşmesidir. Lakin siyasi geleneğimizde maalesef seçim vaatleri günü kurtarmanın ötesinde gerçek hayatta tam anlamıyla gerçekleştirilmemiştir. Bu ülke iki anahtar vaadiyle iş başına gelip vatandaşın elindeki anahtarı alıp giden Partilerin iktidar olduğu süreçlerden geçmiştir. Seçimler bitmiş, seçmenin oyu alınmış; vaatler ve vatandaş unutulmuştur. Bu durumun en önemli istisnası AK Parti'dir. Siyasi hayatımızda AK Parti yapmayacağını vaat etmemiş, vaat ettiğini de yapmıştır. Diğer partiler sadece vaat eder; AK Parti ise vaat eder ve yapar. Fark budur. Bu kapsamda AK Parti'nin seçim beyannamesi Ülkemizi 2023 ve 2071 vizyonlarına huzur ve istikrarla taşıyacak niteliktedir. 265 sayfadan oluşan beyannamede 'demokratikleşme ve yeni anayasal sistem, insani kalkınma ve nitelikli toplum, istikrarlı ve güçlü ekonomi, bilim, teknoloji ve yenilikçi üretim, yaşanabilir şehirler, sürdürülebilir çevre, vizyoner ve öncü ülke' üst başlıklarında Türkiye'mizin ve insanımızın el atılmamış sorunu bırakılmamıştır. Sadece 'Tarım' başlığı altında yeni dönemde yapılacaklar listesi 5 sayfadan oluşmaktadır. Beyannamenin sonunda yer alan '100 önemli proje' Türkiye'nin çehresini değiştirecek; ülkemize kalkınma ve ekonomik büyüklükte sınıf atlatacak niteliktedir. AK Parti seçim beyannamesinde kadınlar, gençler, engelliler, yaşlılar gibi dezavantajlı gruplara özel bir önem verilmiş, medeni toplumlara yaraşır şekilde sosyal adaleti sağlayıcı pozitif ayrımcılık içeren projeler oluşturulmuştur." dedi.

"YEM VE GÜBREDE KDV ALINMAYACAK"
AK Parti Karaman Milletvekili Adayı Dr. Recep Şeker, köy ziyaretlerinde yeni dönemde yapılması planlanan projelerden bahsetti. Başbakan Davutoğlu'nun seçim beyannamesinde çiftçilere yönelik açıkladığı desteklemelere değinen Milletvekili adayı Dr. Recep Şeker, gübre ve yemde KDV'nin kaldırılacağını söyledi. Şeker, "Tarım alanında 8 milyon hektar alanda arazi toplulaştırma çalışmaları tamamlanacak. Tarımsal destekler, 190 tarım alt havzasında, iklim, toprak ve topografyanın yanı sıra mevcut su potansiyeli ve bitkilerin su tüketimini dikkate alarak, alt havzalar düzeyinde, bölgesel ve ürün bazında düzenlenme yapılacak. 2015 yılında nakit olarak verilen hibe desteklerinin tutarı 10 milyar liraya ulaşacak. Yemde ve gübrede KDV kaldırılacak. Genç çiftçilere projelerine yönelik 30 bin lira karşılıksız destek verilecek. İşletme büyüklüğü 5 dekar altındaki meyve, sebze, süs bitkisi, ıtri-tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği yapan çiftçilere destekleme ödemesi yapılacak. Maliyetleri düşürmek amacıyla seralara, ticarethane elektrik fiyatı yerine, sulama suyu elektrik fiyatı uygulanacak. Çiftçilerden arazilerini birleştirmek suretiyle büyük ölçekli tarım işletmeleri oluşturanlara özel destekler verilecek." şeklinde konuştu.
AK Parti Karaman Milletvekili Adayı Dr. Recep Şeker, ziyaret ettiği her köyün muhtarıyla ve köy halkıyla buluşarak vatandaşların taleplerini ve önerilerini dinleyerek not aldı.