TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan, "Son yıllarda her iki ülke arasında karşılıklı üst düzey ziyaretler olmuş ve bu ziyaretler iki ülke arasındaki ilişkileri daha da güçlendirmiştir dedi.

Elvan, 16.Yüzyıldan bu yana Endonezya ile dostluk içinde bir ilişki yürüttüğümüzü bu manada söz konusu ilişkinin tarihi bir boyutunun da olduğunu ifade etti. İşbirliğimizin yardımlaşma temelinde geliştiğinin de altını çizen Elvan bunun memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Elvan, Endonezya'yı sadece dost ve kardeş bir ülke olarak görmediklerini, ekonomisi günden güne gelişen dünya barışına katkıda bulunan, bölgesinde ekonomik ve politik gücü bulunan önemli bir ülke olduğunu da belirtti.

Elvan Endonezya’nın son yıllarda ekonomik alanda ciddi mesafeler kateden Müslüman bir ülke olarak önemli bir yerde duruğunu söyleyerek bu durumdan büyük bir memnuniyet duyduğunu dile getirdi.TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nun çalışmaları hakkında da birtakım bilgiler veren Elvan, konuk heyetin dile getirdiği soruları da cevaplandırdı.

Endonezya Meclisi Komite üyeleri heyeti başkanı ise Türkiye'de ve TBMM'de olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade ederek TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan'a kendilerine vakit ayırdığı için teşekkür etti. Konuk heyet başkanı, "Mesafe olarak iki ülkenin arası uzak ama biz biliyoruz ki; iki ülke arasındaki gönül bağları çok yakın ve güçlüdür." dedi.