Mazbatasını aldıktan sonra kısa bir açıklama yapan AK Parti Karaman Milletvekili Recep Konuk, “Ülkemiz önemli bir seçim sürecini geride bıraktı. Bizler artık tüm Karaman’ın vekilleriyiz. Bize oy verenler kadar tercihini başka partilerden yana kullananlarında vekiliyiz. Onların hakkını ve hukukunu savunmak da bizim vazifemizdir. Biz herkesin oyunu alamayabiliriz, ancak bizim için önemli olan oyunu alamadıklarımızın rızasını almak, karşılıklı gönül kapılarını açık tutmaktır. Bizim için milletimizin ve hemşehrilerimizin rızasını almak, onların gönül köşkünde yer sahibi olmak her türlü siyasi başarıdan daha kıymetlidir” dedi. Recep Şeker ise “Karaman için Ülkemiz için yorulmadan usanmadan çalışmaya, hizmet etmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu. Mazbatalarını alan vekiller parti il binasına geçerek tebrikleri kabul etti. 

7 Haziran seçimlerinde AK Parti’den Milletvekili seçilen ve aynı isimlerle 1 Kasım seçimlerine de katılarak Karaman’dan yeni dönemde de TBMM'ye gitmeye hak kazanan iki milletvekili Recep Konuk ve Recep Şeker mazbatalarını aldı. Adliye Binasında düzenlenen mazbata töreninde AK Parti Karaman İl Başkanı Nazmi Ünlü, Karaman Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Mesut Soyfidan, Ak Parti Karaman Merkez İlçe Başkanı Ahmet Akca, İl Genel Meclisi Başkanı Celalettin Güngörer ve partililer de hazır bulundu. 

RECEP KONUK, “ŞİMDİ BİRLİKTE GAYRET GÖSTERME ZAMANIDIR”
Mazbatasını aldıktan sonra kısa bir açıklama yapan Ak Parti Karaman Milletvekili Recep Konuk, Ülkenin önemli bir seçim sürecini geride bıraktığını belirterek “Seçimler artık geride kaldı, seçim atmosferinde söylenenler de siyasi rekabette geride kaldı. Hazreti Mevlana’nın dediği gibi düne ait ne varsa dünle birlikte gitti. Şimdi el birliği ile bir birimize omuz vererek hem Karaman’ın hem ülkenin geleceği için birlikte çalışma, birlikte gayret gösterme zamanıdır. Bu görev bugün bizdedir, yarın başka arkadaşlarımızda olabilir. Neticede siyaset bir hizmet yarışıdır. Önemli olan bu yarışta partileri ve siyasetçileri daha hızlı koşmaya zorlamaktır. Çelmeleyerek, arkadan çekiştirerek önde koşanı yavaşlatmaya çalışmanın sadece önde koşan partiye zaman kaybettirmeyeceğini aynı zamanda hem ülkeye hem Karaman’a zaman kaybettireceğini, hem ülkeyi hem Karaman’ı yavaşlatacağını bütün siyasi partilerin ve milletimizin idrak etmesi gerekiyor. Ben eski defterleri açarak örnekler sıralamayacağım sadece ve sadece şunu söyleyeceğim koşmayacaksan derman olmak için bir derde, bari gölge etme, derde derman olmak için koşanı koşturanı yolundan etme. Bunu Karaman’daki diğer siyasetçi arkadaşlarımız için söylemiyorum, Ankara’da siyaset yapanlar için söylüyorum. Çünkü Karaman’daki bütün arkadaşlarımızın, bütün siyasi partilerin centilmence bir yarış yaptığını hepimiz biliyoruz, hepimiz zaten hem son iki seçimde hem de daha önceki seçimlerde buna şahitlik ettik. Kırmadan dökmeden siyaset yapmak, siyasi yarış yapmak Karaman için bir gelenek haline geldi. İnşallah bundan sonra da aynı şekilde devam edecek” dedi.

RECEP KONUK, “BİZİM ASIL ÖNCELİĞİMİZ GÖNÜL ALMAKTIR”
Kendilerinin artık tüm Karaman’ın vekilleri olduğunu ifade eden AK Parti Karaman Milletvekili Recep Konuk açıklamasını şöyle sürdürdü. “Ben özellikle şunu söylemek istiyorum. Hem ben hem Recep Şeker kardeşim tüm Karaman’ın vekilleriyiz. Bize oy verenler kadar tercihini başka partilerden yana kullananlarında vekiliyiz. Onların hakkını ve hukukunu savunmak da bizim vazifemizdir. Ben daha önce de söyledim bir kere daha söylüyorum, biz herkesin oyunu alamayabiliriz, ancak bizim için önemli olan oyunu alamadıklarımızın rızasını almaktır. Biz herkesin oyuna talibiz ancak tek önceliğimiz bu değil bizim asıl önceliğimiz gönül almaktır. Karşılıklı gönül kapılarını açık tutmaktır. Bizim için milletimizin ve hemşehrilerimizin rızasını almak, onların gönül köşkünde yer sahibi olmak her türlü siyasi başarıdan daha kıymetlidir.”

PARTİ İL BİNASINDA MİLLETVEKİLLERİNE YOĞUN İLGİ
Mazbatalarını alan milletvekilleri partililerle birlikte Ak Parti Karaman İl Teşkilatı binasına geçerek vatandaşların tebriklerini kabul etti. Teşkilat binası girişinde çiçeklerle karşılanan Recep Konuk ve Recep Şeker’e ilgi yoğundu. 

RECEP KONUK “BU SEÇİMDE KAYBEDEN TEK BİR HEMŞEHRİMİZ BİLE YOKTUR”
Burada da kendilerini tebrik etmek için parti il binasına gelen partililer ve vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmasında AK Partiye oy versin vermesin bütün hemşehrilerimizin gönlü rahat olsun şeklinde seslenen Recep Konuk, “Karaman’daki bütün hemşehrilerimiz müsterih olsunlar. AK Partiye oy versin vermesin bütün hemşehrilerimizin gönlü rahat olsun. Bu seçimde kaybeden tek bir hemşehrimiz bile yoktur. Bizim için herkesin verdiği oy mübarektir. Herkes sandıkta oy kullanırken hem Türkiye hem Karaman daha da büyüsün, daha huzurlu, daha müreffeh bir ülke olsun diye oy veriyor. Bize oy verenler de başka partilere oy verenler de bu ortak gaye için oy kullandı. Biz de bu ortak gaye için oy aldık. Nasip bize imiş ve biz bu ortak gayeyi hayata geçirmek için milletimizden ve hemşehrilerimizden hem destek hem de yetki aldık. Parti tercihi farklı olsa da bütün hemşehrilerimiz daha müreffeh, daha huzurlu, daha büyük Karaman istiyor. Bu parti tercihlerinin, parti aidiyetlerinin üstünde ortak bir hedeftir. Karaman’da siyaset yapan, aday olan bütün arkadaşlarımız da bunun için göreve talip oldular. Hemşehrilerimiz bu görev için bu seçimlerde yetkiyi bize verdi. Bizim vazifemiz de bize oy veren hemşehrilerimiz gibi başka partileri tercih eden hemşehrilerimizin de ortak beklentisi olan daha büyük, daha müreffeh, daha zengin, daha huzurlu, yokluğu ve yoksulluğu yok etmiş Karaman için çalışmak, koşmak ve koşturmak” dedi ve kendilerine destek veren vermeyen herkese teşekkür etti. 

RECEP ŞEKER; “KARAMAN VE ÜLKEMİZ İÇİN ÇALIŞMA VAKTİ”
Parti il binasındaki programda konuşan AK Parti Karaman Milletvekili Recep Şeker’de yaptığı konuşmasında, “Millete hizmet yolunda ilk adımı attık bugün mazbatamızı aldık. İnşallah Allah (C.C) Karamanımıza, Ülkemize ve bu yüce Millete en güzel şekilde hizmet etme imkânı ve fırsatı verir. 13 yıl boyunca AK Parti’ye iktidar olma imkânı veren Milletimiz, ülkemiz açısından çok önemli olan 1 Kasım seçimlerinde de birlik, beraberlik ve istikrarı seçerek AK Partiyi yeniden tek başına iktidara getirmiştir. AK Partimiz 1 Kasım 2015 seçimlerinde ülkemizdeki her iki vatandaşımızdan birisinin oyunu alarak 81 ilin, 7 bölgenin, 780 bin kilometrekarenin tamamında oylarını artırarak büyük bir zafer elde etmiş, milletimizin ‘Durmak Yok Yola Devam’ , ‘Tek Başına, İş Başına’ talimatı ile iktidara gelmiştir. Milletimize bu büyük teveccühü ve desteği için çok teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun. Aziz Milletimizin teveccühüne ve güvenine layık olmaya, tevdi ettiği bu onurlu ve kutsal görevi en iyi şekilde yerine getirmeye, Karaman için Ülkemiz için yorulmadan usanmadan çalışmaya, hizmet etmeye devam edeceğiz inşallah. Seçim süreci boyunca Karaman ilimizde AK Partimizin başarısı için gece gündüz demeden; ailesinden, işinden, eşinden, çocuklarından fedakârlık ederek her an yanımızda olan, başta İl Başkanımız Nazmi Ünlü’ye, Merkez İlçe Başkanımız Ahmet Akça’ya, Kadın Kolları Başkanımız Ümit Gülin Göksoy’a, Gençlik Kolları Başkanımız Fatih Selek’e Belediye Başkanımız Ertuğrul Çalışkan’a, İl Genel Meclisi Başkanımız Celalettin Güngörer’e, Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanımız Mesut Soyfidan’a, Belediye Meclisi Üyelerimize, İl Genel Meclisi Üyelerimize, İlçe ve Belde Başkanlarımıza, Belediye Başkanlarımıza, Mahalle, Belde, Köy Temsilcisi kardeşlerimize, Sandık görevlisi kardeşlerimize, sivil toplum kuruluşlarımıza, basın mensuplarımıza ve milli iradenin tecellisini sağlayan herkese  şükranlarımı sunuyorum. 1 Kasım seçimlerinin ilimize, ülkemize ve bize umut bağlayan mazlumlara hayırlar getirmesini Yüce Allah (C.C)’tan niyaz ediyorum” dedi.

NAZMİ ÜNLÜ, “TEŞEKKÜRLER KARAMAN”
AK Parti Karaman İl Başkanı Nazmi Ünlü ise Karaman halkına teşekkür ederek başladığı konuşmasında “1 Kasım 2015 Milletvekili Genel Seçimlerini geride bıraktık. Halkımız Tek Başına İş Başına Diyerek İstikrardan yana oyunu kullanmıştır. İlimizin dört bir yanında coşkuyla demokrasi bayramı yapan hemşehrilerimizi selamlıyorum. Allah'ın selamı üzerinize olsun. 2001 yılından bu yana bu hareketin içinde bulunmuş tüm gönüldaşlarıma, tüm teşkilat mensuplarıma selam ediyorum. Bütün hemşehrilerime selam ediyorum. Şükranlarımı sunuyorum. Tercihleri ne olursa olsun, bütün hemşehrilerim bir demokrasi destanı yazdılar. Bu seçimde Karaman Halkımız oyunu istikrardan yana kullandı. AK Partimiz Karaman'da %65 oy alarak iki Recebimizi tekrar Tek Başına İş Başına Meclise gönderdi, ülke genelinde de yaklaşık %50 gibi bir oy oranıyla büyük bir başarı elde etti. İlk günkü aşkla Haydi bismillah diyerek Seçim Koordinasyon Merkezimizin Organizasyonuyla, Milletvekillerimizle, Teşkilatımızla hep birlikte Karaman için, durmadan, yorulmadan, mahalle, köy, belde ve ilçelerde gece gündüz demeden çalıştık.  Sizler, 2002'den bu yana sahip çıktığınız AK Parti’ ye, her zamanki gibi yine sahip çıktınız. Sen Ben Yok, hep birlikte Karaman var olduğumuz sürece AK Parti de var olacak dediniz. Tek başına iş başına dediniz. Bu hareketin en alt  kademesinden, en üst kademesine kadar her zaman omuz omuza mücadele ettiğimiz Seçim Koordinasyon Merkezimizin organizasyonuyla gecesini gündüzüne katarak parti çalışmalarımıza katılan, Milletvekilillerimize, Eski Milletvekilimiz Mevlüt Akgün’e,  İl Yönetimimize,  Merkez ilçe Başkanı  ve tüm ilçe teşkilatlarımız, Gençlik kolları Başkanı ve Kadın kolları Başkanı yönetim ve üyeleri ile belde, köy ve mahalle temsilcilerimize, Belediye Başkanları ve Meclis üyelerine, İl Genel Meclis Başkanı ve Üyelerine, sandık görevlilerimize, seçimde görev alan okul temsilcilerimize ve mahalle başkanlarımıza, AK Parti kadrolarının 2001'den bu yana emek veren tüm teşkilat mensuplarımıza teşekkür ediyorum. Bizlere yeniden görev veren hemşehrilerimin her ferdine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bizler, aldığımız sorumluluğun farkındayız, İlk Günkü aşkla, İlimize ve ülkemize hizmet için, Milletvekillerimiz ve tüm teşkilatımızla, hep birlikte Karaman için, sen ben yok Karaman var, sen ben yok Türkiye var düsturuyla iri olacağız, diri olacağız, bir olacağız, durmadan, yorulmadan çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.