GÜLER; “AKP PKK'YA EVET MHP'YE HAYIR DEDİ”
Milliyetçi Hareket Partisi Karaman Milletvekili adayları Doç. Dr. Ali Güler ve Mehmet Ural Taşeli bölgesine 2. kez çıkarma yaptı. 3 günlük Taşeli bölgesi programında İlçeler, Beldeler ve köyler adım adım gezildi. MHP heyeti son olarak akşam partililer ile Konerkon Otel'de yemekte buluştu.

Taşeli bölgesinde sıkılmadık el bırakmayan MHP heyeti bölge halkı tarafından el üstünde tutuldu.

Taşeli bölgesinde vatandaşların sorunlarını ve sıkıntılarını dinleyen heyet, çözüm yolunun sandıktan geçtiğini belirtti.

MHP 2. sıra Milletvekili adayı Mehmet Ural Taşeli bölgesi ve köylerinde vatandaşların sıkıntılarını dinledikten sonra; “ Arkadaşlar bu sıkıntıların çözüm yeri sandıktır. Buradan  AKP'ye %50 oy çıkıyorsa iktidar demek ki burada bir sorun sıkıntı yok diye buraya yatırım da yapmaz ilgide göstermez. Bu oy oranı düştüğü anda burada bir eksiğimiz mi var? diye düşünmek zorunda kalır. Gelin 1 Kasım'da gereken cevabı hep birlikte verelim. Biz sizlerin oylarına ve sizlere hizmet etmeye talibiz “ dedi.

Konerkon Otel'deki akşam yemeğinde konuşan MHP MYK Üyesi ve Karaman Milletvekili adayı Doç. Dr. Ali Güler güncel konular hakkında konuklara bilgi verdi.

ALİ GÜLER; “KOALİSYON'U CUMHURBAŞKANI KİLİTLEDİ” 

MHP'nin herşeye hayır dediği, bu koalisyon döneminde olumsuz bir tavır takınarak ülkeyi kilitlediği ve ülkenin yeniden seçime götürülmesinin sorumlusu olarak gösterildiği bir algı operasyonu uygulanıyor.

Bizim genel başkanımız seçimin akşamında genel merkezde bir basın toplantısı yaptı. Bende oradaydım. Genel başkanımız saat 01.15'e kadar beklemiştir. Bu süre içerisinde bütün siyasi parti başkanları açıklama yapmıştır. Başbakan Ahmet Davutoğlu balkon konuşmasında 2 temel şey söyledi. Birincisi AKP azınlık hükümeti kurulacak dedi. Diğeri ise  eğer bu olmazsa milletin iradesine yeniden başvuracağız erken seçime gideceğiz dedi.

Erken seçim lafını ilk telaffuz eden başbakandır. Bu açıklamaları Genel Başkanımız dinledikten sonra basın mesnuplarının karşısına çıkarak milletin iradesine başvurulacaksa Milliyetçi Hareket Partisi bundan kaçmaz, Hodri meydan dedi. Başbakanın söylediği bu laflar bir kenara atıldı. Genel Başkanımıza daha seçim akşamı seçim istiyor diye saldırmaya başladılar. Bu bir algı operasyonudur. 

Bu koalisyon sürecini sayın Cumhurbaşkanı kilitlemiştir. Seçim sonucundan itibaren hatırlarsanız sayın Cumhurbaşkanı çok sık olarak koalisyonlar istikrarsızlıktır demektedir. 400 vekil verin başkanlık sistemine gidelim şeklindeki sözleri ile zaten koalisyona karşı olduğunu dile getirmiştir. 8 Haziran gününden beri Sayın Cumhurbaşkanının ve Akp yönetiminin yeniden bir seçime gitme kararı vardı.” dedi.

ALİ GÜLER; “AKP PKK'YA EVET MHP'YE HAYIR DEDİ” 

Güler; “ Milliyetçi Hareket Partisi 8 Haziran itibari ile koalisyon çalışmalarına başlamıştır. Patrimizin ARGE'sinde bununla ilgili özel bir çalışma yürütülmüştür. Buna rağmen maalesef mevcut hükümet ne CHP'ye nede bize bir koalisyon teklifi ile gelmemiştir.

Başbakan Ahmet Davutoğlu koalisyon görüşmesi için Genel Başkanımızın yanında geldiğinde koalisyon ile ilgili hiç bir şey söylememiştir. Davutoğlu hoca sadece AKP azınlık hükümetine destek verir misiniz? Meclisi toplayıp erken seçim kararı almak istesek buna destek verirmisiniz diye sormuştur.

Bunun üzerine Genel başkanımız 7 Haziran'da halkımız size tek başına iktidarı vermedi. Biz azınlık hükümetine destek olmayız demiştir. Meclisi toplayıp erken seçim kararı almaya ise; Meclis milletin makamıdır. Meclise katılırız fakat erken seçime hayır deriz. Bu milletin iradesini yok saymadır demiştir. Daha sonra Genel başkanımız çantasından çıkardığı dosyaları Başbakana vermiştir. Bu dosyalarda koalisyonun nasıl oluşturulacağı, hangi bakanlığın ne için kime verileceği yazmaktaydı. Genel başkanımız koalisyon için 4 şart sunmuştur. Bu şartlar ne bizim için ne parti için. Bu şartlar Türk Milleti için konulmuştur.

Bizim koalisyon için talep ettiğimiz 4 madde vardı.

1. Anayasanın ilk 4 maddesi değiştirilemez, değiştirilmesi teklif dahi edilemez.

2. Çözüm süreci eksiksiz ve bahanesiz olarak ortadan kaldırılmalıdır. Süreç tümüyle tasfiye edilmelidir.

3. Toplumun hayatını felç eden, Adalet ve ahlak kurallarını hiçe sayan rüşvet ve yolsuzluk iddialarını, 17-25 Aralık kapsamında tekrar ele alınmalıdır. Ucu kime dokunursa dokunsun üzerine gidilmelidir.

4.Anayasal yetki ve sorumluluklarını inat ve israrla çiğneyen, hiç bir kural tanımayan Cumhurbaşkanı, görevinin gerektirdiği meşru ve hukuki zeminde bulunmalıdır. Kuvvetler ayrılığı prensibinin parlamenter demokrasi ile muhafazası, sağlıklı bir koalisyon için MHP'nin aradığı temel kriterdir.

Bizim bu 4 maddemizi kabul etmeyen, edemeyen AKP hükümeti 28 Şubat'ta PKK'nın uzantısı HDP'nin 10 maddelik mutabakatını kabul etmiştir. 

28 Şubat'ta hepimizin bildiği gibi AKP ile HDP Dolmabahçe sarayında ihanet mutabakatını imzaladılar. 

İŞTE DOLMABAHÇE MUTABAKATI'NDA KABUL VE İLAN EDİLEN MADDELER

Madde 1. ‘Demokratik siyasetin tanımı ve içeriği…

Madde 2: ‘Demokratik çözümün ulusal ve yerel boyutlarının tanımlanması…

Madde 3: ‘Özgür Vatandaşlığın yasal ve Anayasal güvenceleri…

Madde 4: ‘Demokratik siyasetin devlet ve toplumla ilişkisi ve bunun kurumsallaşmasına yönelik başlıklar…

Madde 5: ‘Çözüm sürecinin sosyoekonomik boyutları…

Madde 6. ‘Çözüm sürecinde özgürlük-güvenlik ilişkisinin kamu düzeni ve özgürlükleri koruyacak şekilde ele alınması…

Madde 7: ‘Kadın kültür ekolojik sorunların yasal çözümleri ve güvenceleri…

Madde 8: ‘Kimlik kavramı ve tanımlanmasına dönük çoğulcu demokratik anlayışın geliştirilmesi…

Madde 9: ‘Demokratik cumhuriyet, ortak vatan ve cumhuriyetin demokratik ölçütlerde tanımlanması, çoğulcu yaşam içinde yasal ve Anayasal güvencelere kavuşturulması…

Madde 10: ‘Bütün bu hamlelerin içselleşmesini hedefleyen yeni bir Anayasa…

İşte yalanlarla MHP her şeye hayır dedi diyenlerin kabul ettikleri ve etmediklerini söyledim . Karar sizlerindir. diyerek sözlerini tamamladı.