AK Parti Karaman Belediye Başkan Adayı Ertuğrul Çalışkan Karamanı 2023 vizyonuna uygun hale getirmek için proje üretmeye devam ediyor. Çalışkan Karaman Kalesini bir kültür merkezi haline getirecek ve gelişmiş bir imaret tesisi kuracak.

Ertuğrul Çalışkan Karamanda sosyal ve kültürel projeler ile Karaman’ı hak ettiği yere getirmek için çalışıyor. Ak Parti Karaman Belediye Başkan Adayı Ertuğrul Çalışkan Karaman Kalesini Kültür Merkezi haline getirip gelişmiş bir de imaret tesisi kurmayı planlıyor. Çalışkan ‘’ Karaman sosyal ve kültürel bir şehir olacak. Bunun için projeler üretiyoruz. Belediyecilik yol kaldırım yapmak değildir. Bunlar belediyenin asli görevleridir. Biz sosyal ve kültürel bir belediye oluşturacağız. Bunun için projelerimizi hazırladık. Karaman Kalesini bir Kültür Merkezi haline getireceğiz. Karaman Kalesi turizm merkezi olacak. Bunun yanı sıra gelişmiş bir imaret sistemi kuracağız. Bu imaret sistemi ile Karaman’da sadece yoksullara değil Karamana gelen herkese hizmet verecek. Karaman misafirperverliği ile de Türkiye’ye örnek olacak. Biz laf değil proje üretiyoruz. Karaman’a hizmet etme sevdasıyla geliyoruz ‘’ dedi.

Ertuğrul Çalışkan’ın Projeleri;

Kale Kültür Müzesi
Kalede tamamlanmış olan kazılar sonucunda bir tarih gün yüzüne çıkmıştır. Burada çıkan tarihi bulgular oldukça ilginç olmasının yanı sıra tarihe de ışık tutmaktadır. Turizme kazandırılması açısından çok önem teşkil etmektedir. Bu turistik ve kültürel bulgular için Turizm bakanlığı ile ortaklaşa çalışma yürütülerek büyük bir müze inşa edilecektir. Proje hazırdır. Aktekke meydan projesine dahil edilecektir. Bu bulgular ve müze sadece kaleye has olup orada Kale odaklı bir turizm alanı oluşturulacaktır. Bunun yanı sıra çevre düzenlemeleri ile turizme uygun hale getirilecektir. Kale bir kültür müzesi olup turizm merkezi haline getirilecektir. Ekonomimize de büyük katkı sağlayacağı hesaplanmaktadır.

Gelişmiş Bir İmaret Tesisi
İmaret anlayışı Karaman’ın Türk Kültürüne hediye ettiği bir müessesedir. Karamanımız tarihinden bu yana imaret kültürü ile ön plana çıkmıştır. İmaret tesisi ile sadece Karamanda değil Tüm Türkiye de hizmet veren bir tesis yapacağız. Karaman tarihinden bu yana misafirperverliği ile ön plana çıkmıştır. Bunu da sonsuza kadar götürmek için bu tesisi inşa edeceğiz. Tesis için büyük bir arsa tesisi yapılacaktır. Tesis sayesinde birlik ve beraberlik örneği sergilenecektir. Burada yemeğin yanı sıra sosyal faaliyetler de yapılacaktır. Yol da kalan kalmayan bize misafir olarak gelen herkesin bütün ihtiyaçları burada giderilecektir. Karaman bu tesisle Türkiye ye örnek olacak ve birlik beraberlik mesajları verecektir.