AK Parti Karaman Belediye Başkan Adayı Ertuğrul Çalışkan Karamanı 2023 vizyonuna uygun hale getirmek için kolları sıvadı. Çalışkan Karaman da kötü görünen binaların cephe giydirilmesi yapılacak. Cephe giydirmeleri ile Karaman’ın baştan aşağı çehresi değişecek. 
Ertuğrul Çalışkan Karamanda değişim projeleri ile Karaman’ı hak ettiği yere getirmek için çalışıyor. Ak Parti Karaman Belediye Başkan Adayı Ertuğrul Çalışkan Karamanda kötü görünen binalara cephe giydirilmesi yapacak. Çalışkan ‘’ Karamanımız bir çok ilin bulunduğu konum gibi geçiş güzergahında yer almakta. Karaman’a gelen misafirlerimize daha güzel bir şehir sunabilmek için Karaman’da değişim şart. Bunun için kötü görünen binaların Çukurbahçeden başlayıp kaleye kadar olan mevkide cephe giydirmesi yapacağız. Her sokakta ayrı bir giydirme yapacağız. Tek tip sokaklar Karaman’a değişik bir hava katacak. Bu un yanı sıra çarşı içerisinde bulunan sokaklar da tek tip giydirmelerle kötü görünümden kurtulacak. Bu projelerimiz hazır. Gereken hak sahipleri ile görüşüp el ele güzel bir Karaman inşa edeceğiz. Biz laf değil proje üretiyoruz. Güzel bir Karaman için projelerimizle geliyoruz. Karaman hizmetlerin en iyisine layık. Biz Karaman’ı el ele güzel bir şehir yapacağız ‘’ dedi

Ertuğrul Çalışkan’ın projeleri;

Bina Cephelerinin Yeniden Düzenlenmesi
Karaman2da bir çok Anadolu şehrinde olduğu gibi önemli yol güzergahlarında bulunan bir şehirdir. Şehrimizde bulunan binaların ise bir kısmında eski ve kötü görünüm hakimdir. Yeni yapacağımız imar planlaması ve düzenlemelerle hemen uygulamaya geçilecektir. Proje kapsamında Çukurbahçeden başlayıp ve kale de sona eren yol güzergahlarında cephe giydirilmesi yapılacaktır. Her sokağın kendine has özellikleri göz önüne alınarak seçim yapılacaktır. Hak sahiplerine çok az bir yük getirerek bu işlem gerçekleştirilecektir. Böylece Karaman farklı bir havaya bürünecektir. Göze kötü görünen binaların yerini görkemli binalar alacaktır. 

Bedesten cephelerinin giydirilmesi

Özellikle cumhuriyet parkı civarında bulunan ve cumhuriyet parkına bakan dükkanların cephe giydirilmeleri yapılacaktır. Vatandaşların daha rahat alışveriş yapması ve güzeel bir görünüm için bu ilk sırayı almaktadır. Bedesten içerisinde bulunan sokaklarda ki dükkanların giydirilmesi de yapılarak farklı bir ruh kazandırılacaktır. Karaman görünümü ile de örnek bir şehir olacaktır.