CHP Karaman İl-İlçe Kadın ve Gençlik Kolları adına açıklamda bulunan il Başkanı Ahmet Ertuğrul yaptığı basın açıklamasında;''Bizler söz konusu Karaman olunca,geçmişte olduğu gibi bugünde,yarında Karamanımızın gelişip güzelleşmesi insanlarının mutlu ve huzurlu olması bütün siyasi partilerin de olduğu gibi bizimde ortak amacımızdır.Bu anlayış ile hareket etmeye CHP olarak özen gösteriyoruz.
Biz bütün siyasi partilerle uyum,hoşgörü anlayışı içerisinde ilişkilerimizi sürdürmeye çalışıyoruz.AKP yönetimlerine de seçilmiş kişilere de saygımız vardır.
Demokrasinin gereği halkın oylarıyla iktidara gelmişler ve ülkemize hizmet etmeye çalışmaktadırlar,hepimiz daha güzel bir Karaman da yaşamak istiyoruz.Bu amaçla zaman  zaman  gördüklerimizle ilgili Belediye Başkanlığını yapıcı bir anlayışla eleştirmeye,görüşlerimizi ifade etmeye çalışıyoruz.

      Bunlar;

1-Su ve katı atık bedellerinin yüksek olması,
2-Milyonlarca lira para harcanarak yapılan katı atık depolama ve geri dönüşüm tesislerinin kullanılmayıp civarında çöp yığınları oluşmasıdır,
3-Belediye Denetleme Kurulu raporu hakkındaki görüşlerimiz,
4-İmar planı ile ilgili olanlar.

Bu konuda ne dedik;
        Keşke ortak mutabakatla  siyasi partiler,sivil toplum örgütleri  bir  araya  gelerek ,görüş ve önerileri alınarak geniş bir katılımla tartışarak meclise gitmesi temennisinde bulunduk.

Binlerce üyesi  olan Ziraat Odasının,Esnaf Odaları Birliğinin,Ticaret ve Sanayi Odasının  görüşü alınmamış,kendilerinin basına açıkladığı gibi Harita Mühendisleri Odası Temsilciliğinin görüşü alınmamış,Mimarlar ve inşaat Mühendisleri Odası temsilciliklerinin görüşü alınmış ki Oda Başkanları zaten Belediye Meclis Üyesi oldukları için fiilen işin içinde bulunmaktadırlar.

Biz görüşümüzü kamuoyu ile paylaştık,keşke söz konusu sivil toplum örgütlerinin de görüşü alınsaydı diye,çünkü imara açılan tarım alanları ,Küçük Sanayi Yeri ve ticari alanlarının olduğunu bildiğimiz için  düşüncelerimizi paylaştık,sonuçta karar Sayın Uğurlunun. (Tarım İl Müdürlüğünden yasa gereği görüş alındığını biliyoruz,daha sonra kara cahillikle suçlanmamak için bu notu düştük.)

Bu öneri ve görüşlerimiz sonucunda ‘’KARA CAHİLLİKLE’’suçlandık ama bizler Sayın Uğurludan daha çok Karamanda yaşadığımız için kara cahilliğin ne demek olduğunu biliriz  takdir Karamanlı vatandaşlarımızındır,bizler hep Karamanlı olduk,Karamanda yaşadık,Allah ömür verdiği sürece de Karamanda yaşayacağız.Bakacağız size !!!

 Karamanda yaşayan herkesin geleceğini ilgilendiren imar planı ile ilgili görüş ve önerilerimizi kamuoyu ile paylaştığımız için cahillikle suçladınız bizi ama kem söz sahibine aittir diyerek,seviyemizi düşürmemeye özen gösterdik göstereceğiz de.

Susan,eleştirmeyen,görmemezlikten gelen  bir muhalefet anlayışı bekleme bizden  bizler bunca yaşımızdan sonra hoşgörüyü,eleştiriyi ve öz eleştiriyi yaşam ve siyaset yapma biçimi saymalıyız,doğrusu bu değil midir sizce de ?

Bir diğer konuda Sayın Başkan suçluluk duygusu içinde diyor ki;CHP’ye Ahmet ERTUĞRUL yerine başka bir İl Başkanı bulamadınız mı? İşte burada dur,haddini bil seni hiç ilgilendirmez hakkında değil haddinde değil!!! Köklü bir geçmişi olan CHP’nin yetkili kurulları kongre sürecine kadar bütün yönetim kademelerinin seçimini yaparak,partisini yönetecekleri ve Başkanını da seçer.

Bizim kimsenin kişiliği ile de,aşı ile de işimiz olmaz hele hele bir başka siyasi partinin Başkan ve Yöneticiler ile hiç olmaz onların kendi işidir.Haddimiz de değil hakkımız da değil,buda böyle bilinmelidir.Kamuda  görev yapanların yaş haddinden resen neden zorunlu emekli edildiğini şimdi daha iyi anlıyoruz.

İşin özü  Karamanlı hemşerilerimizin daha modern,daha insan odaklı,yaşam kalitesi daha yüksek bir kentte yaşamaları dileklerimizle takdirlerinize sunuyoruz,''dedi