AK Parti Karaman Gençlik Kolları tarafından İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine tepki gösterildi.

Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda bir araya gelen Gençlik Kolları üyeleri İsrail'i kınadı.

AK Parti Karaman Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Kale, burada yaptığı konuşmada, Kudüs'ün ve Harem-i Şerif'in kutsiyetine ve tarihi statüsüne saygı gösterilmesinin hukuki bir yükümlülük olduğunu söyledi.

Kudüs'e ve Mescid-i Aksaya yönelik güven ortamını yok edip barışı dinamitleyecek tüm "İnsancıl Hukuk Kuralları"nın ihlallerini kınadıklarını ifade eden Kale, şunları söyledi;

“İsrail'in 1967'den bu yana işgal altında tutmakta olduğu Doğu Kudüs'te 14 Temmuz günü ve sonrasında yaşananlar bir kez daha tüm Müslümanları derinden yaralamıştır.

Varlığını terörle sürdüren İsrail, 14 Temmuz Cuma günü Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksay’ı üç gün boyunca ibadete kapatmış ve ezanın dahi okunmasına yasaklamıştır. Bu üç gün boyunca İsrail, Aksa’nın resmi görevlilerinin girişini bile engellerken kendi istihbarat görevlileri ile arama adı altında Aksa’ya baskın düzenleyerek tarihi eserlere, belgelere ve asırlık el yazması kitaplara zarar vermiştir. İsrail, bu davranışları ile yaptığı yanlışlara yenilerini eklemeye devam etmektedir.

Şuan onbinlerce Müslüman Mescidi Aksanın surları dibinde İsrail zulmüne direnirken, Türkiye’de ki yürekli kardeşleri Mescidi Aksanın özgür olduğunu ve yalnız olmadıklarını haykırıyor…

Kudüs'ün ve Harem-i Şerif'in kutsiyetine ve tarihi statüsüne saygı gösterilmesi hukuki bir yükümlülüktür.

Kudüs’e ve Mescid i Aksaya yönelik güven ortamını yok edip barışı dinamitleyecek tüm İnsancıl Hukuk İhlallerini kınıyor, uluslararası kuruluşları hakları ihlal edilen Müslümanların haklarını korumaya davet ediyoruz.

Bizim için mübarek kılınmış topraklarda, mübarek kılınmış bir şehirde ve mübarek kılınmış bir mabette küstah İsrail’in silahlı unsurlarının kanlı ve kirli postalları ile dolaşması aşağılık bir davranıştır.

Eyy İsrail, buradan haykırıyoruz Komutanı Hz. Muhammed olan ümmet size boyun eğmez!

Eyy İsrail, en iyi bildiğiniz şeyi size tekrardan hatırlatıyoruz bu millet zulmünüze izin vermez!

“Git evladım şehadet nasip olsun” diyen Kudüslü anneleri yenemezsiniz.

Siz hangi hesabı yaparsanız yapın şehadet bizim için bir vuslattır bizim her bir şehidimiz azmimizi artırır! Unutmayın ki zafer inananlarındır ve Hesap yapanların en hayırlısı da Allah’tır.

Allah’ım Miraca şahitlik ettirdiğin Kudüs’ün özgürlüğüne de bizleri şahit kıl. Kudüs davamızdır, Kudüs ilk kıblemizdir.

Bu gün burada yaptığımız bu açıklama ile tüm dünyaya Kudüs’ün sahipsiz olmadığını beyan etmek istiyoruz.

AK Parti Gençlik Kolları İl Teşkilatı olarak, Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında dünyanın her köşesindeki mazlumlarla birlikte olacağımızı belirtiyoruz. Bölgede barışın ivedilikle sağlanmasının temelinde Filistin Devleti’nin tam anlamıyla tanınması, Doğu Kudüs’teki işgal ve iskân politikasının bir an önce bitirilmesinin zorunluluğu yatmaktadır. Ve nihai olarak İsrail’in Harem-i Şerif’in İslam alemi için olan kutsiyetine ve tarihî statüsüne saygı göstermesinin insani ve hukuki bir yükümlülük olduğunu, tüm dünya kamuoyuna duyururuz.”