Karaman'da uzun yıllardır eğitim alanda verdiği hizmet ve yatırımlarla tanınan genç İş Adamı Fatih Tekin Konya'dan Milletvekilliği için adaylık başvurusunda bulundu.

Aslen Seydişehir'li olan Tekin, başvurusunu AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat'a sundu.

Karaman’da dershane işleten Tekin, eğitimci ve girişimci kişiliğini siyasi arenada kullanmak istediğini söyledi.

Türk Birliği başkanlığı da yapan Ak Parti Konya Milletvekili aday adayı Fatih Tekin; 1980 Seydişehir’de doğdu. İmam Hatip Lisesini bitirdikten sonra Azerbaycan’da Biyoloji Öğretmenliğini Rus dilinde okudu. Azerbaycan- Türkiye kardeşliği için Türk Birliği başkanlığı yaptı. Rusça ve Arapça’yı da iyi derecede bilmektedir.

Eğitim Dünyasında sayılan ve sevilen başarılı, iş dünyası ve bürokrasi ilişkileri sıcak olan Fatih Tekin, Seydişehir için 5 adımda Büyük Seydişehir projesi ile ilçeye büyük bir katmadeğer sağlamayı amaçlıyor.

5 adımda Büyük Seydişehir Projesi; 1)Organize Sanayi Bölgesi Projesi 2)Tarım Porjesi, 3)Eğitim Projesi, 4)Sağlık Projesi, 5)Turizm Projesi konularını kapsamakla beraber çok yakında kamuoyuna yapılacak olan basın toplantısı ile Seydişehir halkına tanıtılacağı öğrenildi.

Farklı ticaretlerle de uğraşan Fatih Tekin 2007 yılında Karaman’da Final Dergisi dershanesini kurdu ve halen aynı dershaneyi işletmektedir.