Karaman’da yardımlaşma adına eğitim ve sosyal hizmetlerde aktif çalışmalarını sürdüren “ENSAR” Vakfı ve “KAİMDER” Derneği yöneticileri ile buluşan Fatih Türedi, her iki STK’ya yaptığı ziyarette sivil toplum örgütlerinin toplumsal ve siyasal bakımdan önemine dikkat çekti.


ENSAR VAKFI’NI ZİYARET
Ensar Vakfı Karaman Şube Başkanı Başkanı Ali Bağcı ve Vakıf yöneticisi Ömer Yılmaz’ı ziyaret eden Ak Parti Karaman Milletvekili Aday Adayı Fatih Türedi;
“Bizlerde bir Karaman sevdalısı olarak memleketimize hizmet edebilme adına bir yola çıktık. Bu kutlu yolumuzda sizleri de çok önemsiyoruz. Vakıf ve derneklerimizin yardımlaşma ve dayanışma adına yaptıkları bütün etkili hizmetlerini takdirle takip ediyoruz. Bir ülkede demokrasi kültürünün oluşmasında ve yerleşmesinde en önemli unsurlardan biri olan sivil toplum ve sivil toplum kuruluşlarının siyasal ve toplumsal bakımdan önemi günümüzde her geçen gün artıyor.
Vakıf ve derneklerimizin olmazsa olmazı bizler için çok açık. Çünkü eğitim, sağlık ve yoksullukla mücadele gibi sosyal faaliyetler, dayanışma çatısı altında bir bütünü oluşturuyor. Bizler nacizane geçmişten gelen bir takım deneyim ve tecrübemizi de memleketimiz Karaman için hizmet yolunda taçlandırmak istiyoruz.
Bunun için memleket meselelerini takip ediyoruz. Önümüzdeki zorlu süreçte yaklaşan seçimler ülkemizin kalkınması ve büyümesi yolunda bu istikrarın daha da perçinleşmesi milletimiz adına büyük bir fırsat. Siz değerli büyüklerimizin de talep ve temennileri bizler için çok önemli. Dualarınızı eksik etmeyin.”dedi.
Ensar Vakfı Karaman Şube Başkanı Ali Bağcı, “Öncelikle bizleri ziyaret ettiniz. Onurlandırdınız. Allah çıkmış olduğunuz bu yolda sizlere kolaylıklar versin. Gönlünüze göre versin. Her şeyin başında niyet vardır. Bu niyetiniz temiz oldukça bizler her zaman iyi yerlerde hizmet etmenizi temenni ederiz.”diyerek nezaketinden dolayı Fatih Türedi’ye teşekkür etti.
KAİMDER’İ ZİYARET
Karaman İman Hatip Mezunları Derneği KAİMDER Başkanı Tevfik Baran’da, Fatih Türedi’yi yapmış olduğu bu ziyaretten dolayı teşekkür ederek, “Bizlerde tüm üyelerimizle etkin çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu anlamda da sizlerin bize göstermiş olduğunuz ilgi ve alaka bizleri de apayrı mutlu ediyor. Allah yolunuzu açık etsin. Hayırlısı ne ise Karamanımız ve ülkemiz adına o olsun. Dilek ve temennileriniz için ve yapmış olduğunuz ziyaret için bizlerde teşekkür ederiz.”dedi.
Ak Parti Karaman Milletvekili Aday Adayı Fatih Türedi;
“Hayırlı hizmet yolunda yapılan tüm çalışma etkinlik ve programlar hizmetle bütünleşince insanımız ne kadar da mutlu oluyor. Yürütmüş olduğunuz Karaman İmam Hatip Mezunları Derneği faaliyetleri de, derneğiniz çatısı altında görüyorum ve takip ediyorum ki muhabbet ve güler yüz içinde hayırlı hizmetlerle buluşuyor.
Sivil toplum çoğunlukla demokrasinin beşiği olarak biliniyor. Her toplumda devlet ve devletin dışında kalan bir işleyiş mutlaka var olmuştur. Bu nedenle sivil toplumun yada politik toplumun tek başına bir anlam ifade etmesi de mümkün olmuyor. Çünkü insanların aralarındaki sorunları karşılıklı "rıza" göstererek çözmeleri de katılımcı bir yapının doğmasına neden oluyor. Bizler sizlerden duanızı bekliyoruz. İnşallah çıktığımız bu yolda memleketimize daha iyi hizmet verebilme fırsatını bulmuş oluruz. Nasipse, kısmetse olur. Bizler bu yolda aday olamasak da, aday olacak olan arkadaşlarımız için bu temennilerimiz her daim var olacaktır.”dedi.