Karaman’da birçok kesim, yine eski siyasetçilerin yeniden hükümet kanadı tarafından Milletvekilliğine soyunma girişimlerini beklerken, beklenenlerin aksine aslında Bakan Elvan, Parti’de son dönem İl Başkanı Kerim Dereli, yine Belediye Başkanlığı yapmış Ali Kantürk ile birçok dönem yerel ve genel seçimlerde aday adaylığında bulunmuş Gürbüz Çoban ve Mustafa Bayır’ın dışındaki isimler ise sürpriz bir şekilde Milletvekilliğine talip oldu.

Bu isimlerinden dikkat çekenlerden biri de, yine iktidar partisine gönül vermiş, genç, dinamik, bir önceki dönemde Ak Parti’li Belediye’de Meclis Üyeliği ve hali hazır kademesi ile Meclis bünyesinde Plan Bütçe ve Katiplik görevlerinde bulunmuş çarşı esnafı Fatih Türedi oldu.

Binlerce Karaman halkının elektrik ve elektronik ihtiyacında sağladığı tedarik hizmeti ile adeta bu sektörde kentte marka haline de gelen “Türedi Elektronik”de 30 yıla yakın esnaf tecrübesi, babadan aldığı destur ve ahilik geleneğinden gelen terbiye ve helal kazancı kendinde benimsemiş genç bir profil. Genç bir aday. Hizmet sevdalısı. Fatih Türedi.


Ak Parti’ye yapılan başvuru sürecinin ardından seçim çalışmalarına da start veren Fatih Türedi, bu alanda siyasi tecrübesini genişletme ve halkla buluşma adına çalışmalarına Taşeli bölgesinden başladı.


Halkla buluşarak aslında siyasetin altın kuralı olduğunun bilincini, en iyi şekilde değerlendirme çabasına girdiği gözlenen genç aday, her şeyden önce gönüllerde yer edinmenin hesabına girdi.


“HALKLA KUCAKLAŞIYOR”


Genç ve sempatik aday adayı Fatih Türedi, sokakta vatandaşları selamladı. El sıktı, Tokalaştı. İsmet Paşa Caddesinde banka kuyruğunda bekleyenleri bir bir selamladı. Onlardan bu hizmet yolunda dua ve destek bekledi.


Yaptığı ziyaretler ve buluşmalarda, Milletvekilliğine talip olmanın ve kendini en iyi şekilde tanıtarak ifade edebilme unsurları onun için aslında gönüllerde karizmayı hizmete çevirme ve  yükseltmenin en saf hali, mütevazi duruş ve görülen değerdi.


Öncelikle bu değeri sağlamak, Milletin adamı, Milletin hizmetkarı Milletvekili kavramını da bu yönde doğruluyordu.


Bu anlayışı da yüzünde tebessüme çeviren Fatih Türedi, elini sıktığı, tokalaştığı gözünün içine baktığı her insana bu hizmet yoluna neden başını koyduğunu anlatır gibiydi.

Bütün bu gözlemlerin ışığında, siyasi hizmet ve halkla diyaloğunu daha da türetmeyi hedefleyen Fatih Türedi, “Bugüne gelinen noktanın, dün atılan adımların, çekilen zorlukların, 80 yıldan daha fazla süredir gösterilen sabrın, dirayetin, ferasetin eseri olduğunu biliyoruz.”diyerek özetledi.