AK Parti Karaman Merkez İlçe Belediye Başkan Aday Adaylarından Hakan Candan sitemizi ziyaret ederek açıklamalarda bulundu.

Karamangundem.com'u ziyaret  eden ve samimi sohbet ortamında geçen görüşmede, Candan ilk öncelikli olarak Karaman'ın kentsel dönüşümünü doğru ve koordineli bir şekilde ivedi olarak yapacaklarını ifade etti. Daha modern bir Karaman için şehrin tek merkezli bir yer olmaktan kurturalması gerektiğini, en az 3-4 tane daha cazibe merkezlerin oluştrurulması ve şehrin nefes almasının sağlanamasının zorunlu olduğunu kaydeden  Candan,  Doğukışla, larende mahallesi gibi bölgelerde alternatif merkezlerin oluşturacaklarını ifade etti.


Diğer kurumlarla uyumlu bir belediye hayal ettiklerini ifade ederken özellikle Üniversite başta olmak üzere tüm kurumlarla ve sanayi kuruluşları ile bir uyum içersinde çalışan bir belediye yapısı arzu ettiklerini söyledi. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesindeki çalışma arkadaşlarıyla da Karaman için bilimsel çalışmalara devam ettiklerini, daha öncede Karaman Beledeyesine e- kent projesine de destek verdiklerini söyledi. 

Hakan Candan konuşmasının devamında;''  Yüksek lisans tezini Karaman Belediyesi üzerine yapan Hakan Candan "Neredeyse kimin hangi evde oturduğunu bilecek kadar Karaman'ı tanıyorum"dedi. Karaman'ın son on yılda %100 oranında nüfus artışı kaydettiğine dikkat çeken Hakan Candan yatırım ortamlarının iyileştirilmesi ve yeni cazibe merkezlerinin oluşturulması konusunu önemsediklerini söyledi. Şehrin gelişmesi için çok büyük önem taşıyan kentsel dönüşüm projeleri hakkında Karaman'daki istekliliğin yetersizliğinden yakınan Candan bu konuda atılmış bir adımında bulunmamasını yadırgadıklarını ifade etti.


Hakan Candan yerleşim merkezlerinin geliştirilmesi, iskan problemlerin giderilmesi yeni cazibe merkezlerinin oluşturulması konularında bilgi ve tecrübelerine güvendiklerini ifade etti.

Daha önce bulundukları konumlar gereği aktif teşkilat yapısında bulunamadıklarını ifade eden Candan teşkilatta aktif olarak görev almamış olmanın kendisi için dezavantaj olmadığını dile getirdi.

Bürokrasi ile iç içe olduğunu söyleyen Candan daha önce bulunduğu görevlerden insanların duyduğu memmnuniyeti dile getirdi.

Belediyecilik anlayışı sadece asfalt atmak, yol yapmak, çöp toplamak vs. değildir. Bunların dışında sadece engelliler değil tüm dezavantajlı insanlara ulaşabilirlik sorunu olmayan bir şehir için var gücüyle çalışacağını kaydetti. Belediyenin engelliler adına sosyal yerlerden imkan sağlayabileceği birçok yer bulunduğunu kaydetti. Karaman'ın yatırımlar açısından daha çok ytercih edilmesinin sağlanması için var gücüyle çalışacaklarını söyledi. 

Candan sözlerini; Başkan adayı olarak gelmemesi durumunda adı açıklanacak adaya destek sözü vererek noktaladı.

Hakan Candan Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi (KMÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kentleşme ve Çevre Sorunları Anabilim Dalı Başkanı aynı zamanda Tapu ve Kadastro Eski Bölge Müdürü.