Saadet Partisi Karaman Milletvekili Adayı Ali Çiftçi’nin Açıklaması:
“Ülkemiz üzerinde dış güçlerin çıkarları olduğu bilinen bir gerçekdir. Yakın zaman içerisinde meydana gelen terör olaylarına bu gözle bakmak ve görmek gerekir.
ABD, Eski Dışişleri Bakanı Condolize Rice: Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) ile Türkiye dahil… Fas’tan, Endenozya’ya kadar 22 İslâm ülkesinin sınırları değişecek…  demiştir.
Suriye ve bütün İslâm ülkelerindeki savaşlar, iç karışıklar aynı zamanda Türkiye’deki terör olayları BOP’u gerçekleştirmek için yapılmaktadır. 
Merhum Erbakan Hocamız, sağlığında; İsrail’in Arz-ı Mev’ud… Fırat’la Nil nehri arasındaki toprakları ele geçirmek, böylece Büyük İsrail’i Devletini kurmak ve bunun da yeni versiyonu BOP olduğunu… defalarca söylemiştir.  
Kayıtlarda vardır. Eski Başbakan Erdoğan şunu demiştir: Türkiye’nin Ortadoğu’da bir görevi var. Nedir o görev; Biz geniş Ortadoğu ve Kuzey Afrika projesinin eş-başkanlarından bir tanesiyiz. Ve bu görevi yapıyoruz… 
Merhum Hocamız Ak Parti’yi ve Sayın Erdoğan’a birçok kez uyarılarda bulunmuş. Gittikleri yolun ve BOP eş-başkanı olmanın… yanlışlığını ifade etmiştir. 
İşte bu uyarılar dikkate alınmadığı için terör olayları tekrar-tekrar yaşanmaktadır. Güvenlik Kuvvetlerimiz ve Masum insanlar şehit olmaktadır.  
Bilindiği üzere; ABD, PKK’nın Suriye kolu PYD yi, onun askeri kanadı YGP’yi terörist örgüt olarak görmediğini açıkladı. ABD Dışişleri sözcüsü Kirby; YPG’ye silah yardımı yaptıklarını ifade etti. ABD, YPG’yi Suriye’de IŞİD’e karşı kullanmakta ve tecrübe kazandırmaktadır. Bu tecrübeyle YPG Türkiye’de PKK olmakta; ABD’nin YPG’ye verdiği silahlarla ülkemizde terör… 
Diğer taraftan; Ak Parti hükümeti, ABD ile anlaşarak 212 no’lu protokol çerçevesinde IŞİD’e karşı İncirlik üssünü açtıklarını, tam mutabakat halinde (işbirliği içerisinde) ortak hareket ettiklerini açıkladı.
Daha öncesinde; ABD’nin Irak işgali esnasında IŞİD’in alt yapısını oluşturduğu, Saddam’dan kalan silahların ve para kaynaklarının IŞİD’e geçmesini sağladığı ve el altından desteklediği … söylenmektedir.
Şu artık kesin: dış güçler PKK’yı destekliyor. Dış destek olmasa PKK bu topraklarda barınamaz. Bu dış güçler arasında ABD’de var. ABD olmasa PKK da olmaz. Bundan dolayı, ABD ile işbirliği… sorgulanmalıdır. 
Geçmişte Merhum Erbakan Hocamızın şu sözünü hatırlatmak isteriz… “ Hem onlara tabi olacaksınız, hem de onların yapmak istediği planı önleyeceksiniz…”