Saadet Partisi Milletvekili Adayı Hüseyin Çoban konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Ak Parti, Eski Türkiye şeklinde bizimde aşağı yukarı yanlış gördüğümüz, meseleyi özetleyen ve kabul ettiğimiz gazeteler dağıtmaktadır. Türkiye’nin eski durumunu gösteren yanlışları gazete küpürleriyle anlatmaktadır. İşte eskiden böyleydi, şimdi ne durumdayız demek istiyor.

Maalesef; Ak Partiyi siyasi hayata girmesiyle Eski Yanlıştan, Yeni Yanlışa geçiş süreci olarak tanımlayabiliriz. Ak Parti’nin tanımıyla Eski Türkiye’de, koalisyon hükümetleri vardı. Milli Görüşün bulunduğu koalisyon hükümetlerinde vatana ve millete hizmet yolunda başarı sağlanmıştır. 74’te Kıbrıs Barış Harekatı, İHL lerin, Kur’an Kursların açılması ve Ağır Sanayi hamlesiyle birçok fabrikanın açılması koalisyon hükümetlerinde olmuştur. Bununla beraber 54. Refah-Yol koalisyonu, Efsane Başbakan Erbakan hükümetinde Denk Bütçe yapılmış, Havuz Sistemi kurulmuş ve Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ana paradan borcu düşüren ilk hükümet ünvanını almıştır. Ülkeye bela olan çekiç güç Amerikaya rağmen gönderilmiştir.

Bütün bu iyi gelişmelerden sonra Akp’nin bahsettiği Eski Türkiye’nin özelliği devreye girerek güzelliklere engel olmuştur. Biz buna Eski Yanlış diyoruz. Bir süre sonra; insanımız Milli Görüşe dönmek istemiş. Baktılar ki; Milli Görüş, Saadet Partisi büyük bir patlama yapacak… Patlamayı kendi lehlerine olacak şekilde yaptılar. Bunun içinde, inandırıcı olması açısından, Milli Görüşün içerisinde malum kişilerle anlaşarak yollarına devam etmişlerdir. Yani; yeni yanlışa geçilmiştir. Örneğin; çekiç güç belasında olduğu gibi, İsraili korumak için Kürecik’e radar üssü ve Urfa , Adana, Antep ve Maraş’a patriot füzesi yerleştirilmiştir.

Milli Görüş’ün, Saadet Partisi’nin Yeniden Büyük Türkiye, Yeni bir Dünya misyonu vardır. Rant ekonomisinden vazgeçilerek üretim seferberliğine geçilecektir. Böylece üreten kesim teşvik edilerek ürünler hak ettiği değeri alacaktır.  Herkes doyduğu yerde değil doğduğu yerde kalarak Büyük Şehirlere göç engellenecektir. Süratli yaygın kalkınma modeli benimsenerek montaj sanayisi değil, ağır sanayi hamlesi ile birlikte yüksek teknolojili üretime geçilecektir.

Bütün bunları, ancak ve ancak Milli Görüş, Saadet Partisi yapabilir.  Çünkü geçmişte yaptıklarımız bizim referansımızdır” dedi.