Ziyaretlerde esnafı dinleyen Saadet Partisi Milletvekili Adayları Milli Görüş’ün yer aldığı hükümetlerde esnafın, çiftçinin, tüm üretici kesiminin yüzünü güldürdüklerini ifade ettiler.
Ziyaretlerde birçok Esnaf; siftah yapmadan kapattıklarını, bir kısım esnafta banka kredisi mağduru ve gizli ortaklarının bankalar olduğunu ifade ettiler.
Saadet Partisi Karaman Milletvekili Adayı Hüseyin Çoban; “Merhum Erbakan Hocamız yıllarca anlatırdı. Bir ara iktidar mensuplarınca şimdilerde kullanamadıkları meşhur çay-simit hesabı  gibi, Merhum Hocamızın da ekmek  üzerinden bir anlatımı vardı:
Fırından aldığımız ekmeğin üçte biri faiz, üçte biri haksız vergi, üçte biri gerçek maliyet derdi. İşin özü böyle olduğu için üretim masrafları maliyetleri şişirmektedir. Hükümet, üretim maliyetlerini düşürmek yerine yükselterek üreticinin ayağına balta vurmaktadır. Bununla beraber uygulanan ithal politikalar üretimin artmasını engellemektedir. Özellikle üreten kesimimiz mevcut durumdan memnun olmamasının en büyük sebepleri bunlardır.
Milli Görüş, hükümet olduğu zaman üretim, üretim demiş. Üretimin önündeki engeller önemli ölçüde kaldırılarak üreticiler ihya edilmiştir.  
Ak Parti Milletvekili Adayları bozuk yapıyı düzelteceklerini söylüyorlar. Sanki muhalefet partisiymiş gibi vaat ediyorlar. 12 senedir iktidarda olduklarını unutuyorlar. Bu zamana kadar yapamadılar. Yapamazlar da. Çünkü; onları iktidara getirenler izin vermezler.
Onlar vaat eder, Milli Görüş zaten yapmıştır” dedi.