Saadet Partisi Karaman milletvekili aday adayları, il ve Merkez ilçe teşkilatları ile birlikte Güldere (Gödet) köyüne ziyaret gerçekleştiren partililer köylülerin hem dertlerini dinlediler hem de ülkemizin durumu hakkında bilgiler verdiler. SP Karaman Merkez İlçe Teşkilatı Başkanı Bayram Zorlu’nun açılış konuşması ile başlayan ziyarette Saadet Partisi Karaman Milletvekili Aday Adayı İlahiyatçı Hüseyin Uğuz ülkemizin içinde bulunduğu sıkıntılar ve bu sıkıntıların çözüm yolları hakkında Güldere köyü sakinlerini bilgilendirdi.
HÜSEYİN UĞUZ: KÖYÜNÜZDE KREDİ BORCU OLMAYAN VAR MI?
Biz sadece seçim dönemlerinde çalışmıyoruz senenin her günü çalışıyoruz ama medya partimizin çalışmalarını bilerek göstermiyor diyerek konuşmasına başlayan Saadet Partisi Karaman Milletvekili Aday Adayı İlahiyatçı Hüseyin Uğuz konuşmasına şöyle devam etti. “Sevgili Güldere’li hemşehrilerim soruyorum size bankaya borcu olmayan köylümüz varmı içinizde? Tabi ki yok herkes bankalara esir olmuş durumda. Peki biz kime borçlanıyoruz hiç düşündünüz mü? Ülkemizdeki bankaların %70 i yabancıların. Demek ki hep iktidarın şikayet ettiği “faiz lobisi” denilen kişilere borçlanıyoruz. Yani hep yabancıları zengin ediyoruz. İktidar IMF’ye borcun bittiğini söylüyor ama 403Milyar Dolara dayanan dış borçtan ve her yıl bütçeden faize ödenen 54 Milyar dikkat edin eski parayla 54 Katrilyondan hiç bahsetmiyor. Madem ekonomimiz çok iyi durumda neden hep borcumuz artıyor. Her yıl yatırıma ayırdığımızın iki katını faize ödüyoruz. Faize ödediğimiz parayla yatırım yapsak memlekette işsiz kalmaz ve asgari ücretlimiz açlık sınırının altında yaşamaz. Sizler köyde tarımla uğraşıyorsunuz. Mahsulleriniz para ediyor mu? Sattığınız buğdaydan,arpadan kazandığınız giderlerinizi karşılıyor mu? Niçin tavan fiyat bir türlü çiftçinin istediği şekilde yükselmiyor. 2006 yılında bu iktidarın çıkardığı bir kararname ile ithal edilen tarım ürünlerinden kotalar kaldırıldı, vergiler azaltıldı. Bu yüzden yerli çiftçimiz iflas etti. Bunun için diyoruz ki çare Milli Görüş ve Saadet Partisinde. Nasıl ki 1996 da bir yıllık hükümetimiz döneminde vatandaşımızın yüzü her alanda güldüyse inşallah 7 Haziran’dan sonra da Saadet Partisi iktidarında yine gülecektir.”
HÜSEYİN UĞUZ: “AHLAKEN ÇÖKMÜŞ BİR NESİLDEN HAYIR GELMEZ”  
“Milli Görüş partilerinin programlarında birinci madde de “Önce Ahlak ve Maneviyat” yazar diyen Saadet Partisi Karaman Milletvekili Aday Adayı İlahiyatçı Hüseyin Uğuz konuşmasını şöyle sürdürdü. “Toplumumuza  baktığımızda ahlaken bir çöküntü yaşandığını görüyoruz. Boşanmalar hızla artıyor. Suç oranları giderek çoğalıyor. Düşünün şu anda cezaevlerinde suçlu koyacak yer kalmadı. Bütün cezaevlerimiz dolu. Bunun sebebi nedir biliyor musunuz kardeşlerim. Eğitim. Siz her iki-üç senede bir eğitim sistemi getirirseniz ve eğitim sisteminizde ahlak ve maneviyata önem vermezseniz bu sıkıntıları yaşarsınız. Onun içindir ki sevgili Güldere’li kardeşlerim iktidar olduğu her dönemde milleti için güzel hizmetler yapan Milli Görüş hareketini ve bu hareketin temsilcisi olan Saadet Partisini 7 Haziran’da muhakkak meclise gönderecek ve milletimizin yüzünü tekrar güldüreceğiz inşallah. Biz ülkemizin yaşadığı sıkıntıları biliyoruz, çözümlerimiz hazır ve bunun için diyoruz ki çare Saadet Partisidir.”