İnternet Sitesi Olan Tek Başkan Adayı O!

 Karamangundem.com'u ziyaret eden Mehmet Duman kendisinin açtığı, yapacaklarını, projelerini açıkladığı http://www.dumanmehmet.com/ internet adresindeki sitesiyle Karaman'da ki başkan adaylarına fark atıyor!

Duman adaylığını açıklamasıyla birlikte sitesinin ziyaretçi sayısının bir hayli arttığını kaydederken, ''Mesajlarımı, projelerimi, çalışmalarımı buradan Karaman'a hatta tüm dünyaya sunubilme imkanım da var''dedii

Karaman'ın belediye başkanlarından hakettiği hizmeti göremediğine vurgu yapan Duman, "Karaman il olduğundan bu yana bir arpa boyu yol almadı"dedi. Duman açıklamasında eski ve yeni Belediye Başkanlarını eleştirerek bir çoğu iktidar partisinden olmalarına rağmen Karaman'a yeterince hizmet etmediler dedi.

Duman konuşmasına şöyle devam etti; "Karaman Kocaman Bir köy. Misyonumuz budur, vizyonumuzda il olmak, yani ile yakışır bir şehre dönüşmek. Karaman Belediyesinde personelin zemin katta toplanması il belediyesine yakışır bir prestij değildir. Stadyum kavşağına hemzemin geçidi kesinlikle yapılmamalıdır kaza oranını artıracaktır. Yol ve kaldırım çalışmaları belediyenin asli ve zaruri vazifesi olduğundan bunları yapmak hizmet yapmak anlamına gelmez. Köprülü kavşaklar ulaştırma bakanlığı tarafından yapılan işlerdir. Sayın Uğurlu'nun katkısı olmuştur mutlaka. Ama ben yaptım demek için yeterli değildir. Yine her zaman söylüyorum Karaman sadece İsmetpaşa'dan ibaret değildir. Daha önceki belediye başkanları da hep İsmetpaşa Caddesine çalışıyorlardı, şimdide aynen devam ediliyor. Karaman'da yeni cazibe merkezleri oluşturulmalı.

Mevcut projelere devam edeceğim
Karaman Belediye Başkan adayı Mehmet Duman başkan olduğu taktirde mevcut devam eden projeleri iptal etmeyip kesinlikle devam edeceğini vurguladı. "Karaman Kent Meydanı ve Piri Reis gibi projelere devam edeceğim"dedi.

Ailem ve dostlarım destekliyor
Hiç bir partiye bağımlı olmadığını hatta üye bile olmadığını ifade eden Duman tamamen bağımsız bi,r şekilde aday oldum. Bu süreçte ailem ve dostlarım destekliyorlar. Bu vesile ile onlarada çok teşekkür ederim" dedi.

Duman'ın örnek, bir cesaret örneği de olan adaylığı yanında projeleri de göz kamaştırıyor.

Proje ve Hedeflerim
İlimizin 10 ayrı bölgesinde sabit pazaryeri. 
Stadyum kavşağı demiryolu alt geçidi. 
Mut caddesi sanayi kavşağı alt geçidi. 
Belediye hizmet binası ( Kule 20 kat )
          (ilk 5 kat AVM ve işyerleri daha geniş bir alanda, 6 kat belediye hizmet katları, 5 kat geçici
           kadın ve çocuk sığınma evi, 3 kat belediye misafirhanesi, en üst kat seyirlik ayrıca bu
           binanın bahçesinde helikopter pisti)
 
Şehir içi yolların engelli vatandaşlarımıza yönelik ıslahı, uygun yerlere yaya alt geçidi. 
Taziye Evi yapılacak. 
Urgan Boğazının ıslahı yetiştiricilerin başka alana nakli. 
Belediyenin şu anki hizmet binasına Göz Hastanesi kurulacak. 
Mümine Hatun, Hürriyet, Gevher Hatun ve Beyazkent Mah.’nde işyeri açılabilmesi için uygun yerlere işyerleri ile alt yapısının tamamlanması.
Hayvansal katı atık tesisi ve  'Damızlık Karaman Koyunu'  üretim çiftliği kurulacak. 
13 Mayıs  'Türk Dili Bayramı'  olacak ulusal bayram olması için girişimler yapılacak. 
Açık hava  'Türk Dili Müzesi'  kurulacak bu müze Dünya Türk dilleri ile zenginleştirilecek. 
Yeni Sanayi alt yapı çalışmaları ve çevre düzenlemesi bir ile yakışır hale getirilecek. 
Caddelerde otopark ücretleri kaldırılıp kapalı otoparklar daha aktif olacak. Uygun yerlere yeni kapalı otoparklar yapılacak. 
Muhtelif yerlere yeni çarşılar oluşturulup cazibe merkezleri arttırılacak. Sosyal aktivite genişlemesi sağlanacak. 
Urgan Boğazı ile organize sanayi bölgesi arasındaki alana Yunus Emre Havaalanı. 
70 adında Karaman Belediye TV. Uydu kanalı kurulacak. 
Bütün mahallelerin altyapı, yol, kaldırım çalışmaları süratle yapılacak.
Organize Sanayi Bölgesi ile şehir merkezi arasında tramvay hattı.
Şehir merkezi, Üniversite, Hastane, 2.Toki, 1.Toki, Valilik, güzergahında tramvay hattı. 
Her ay sıra ile KMÜ, Sivil Toplum Örgütleri, Sanayici/Esnaf ve Halk Toplantıları yapılıp görüş ve temenni alınacak. Bu görüşme neticesinde ortaya çıkan projelerden her yıl en az birinin icrası gerçekleştirilecek.
İl merkezinde bakıma muhtaç ve kimsesiz yaşlı, kadın, çocukların tespiti yapılacak bunların İbade ve İaşeleri karşılanacak.
Başta Piri Reis Vadisi ve Kent Meydanı projesi olmak üzere başlanmış projelerin takibi ve devamı ile belediye rutin hizmetlerinin yapılması. (Park, Kaldırım, Asfalt, Altyapı, İmar)
şeklinde konuştu.


Mehmet Duman Kimdir? İşte başkan adayının kendi ağzından.
1968 yılı Karaman merkez doğumluyum.
 
İlkokulu merkeze bağlı Salur Köyü İlkokulunda bitirdim. Ortaokulu Anafartalar Ortaokulunda, Liseyi ise Karaman Lisesinde 1986 yılında tamamladım. 

1986-1987 öğretim döneminde İstanbul'da özel bir bilgisayar kursunda Bilgisayar Programcılığı kursunu tamamladım.
 
1987 Yılında A.Ö.F. işletme bölümüne kayıt yaptırdım ancak okulu bitirmeden ayrıldım.
 
1988 Yılında Karaman Halk Eğitimi Merkezi'nde ilk bilgisayar kursunu açtım. 1994 yılına kadar H.E.M. 'de usta öğretici olarak görev aldım. Bu süre içerisinde;
 
1990-1991 yıllarında Karaman Meslek Y.O.'da 2 yıl Öğr.Gör. olarak bilgisayar derslerine katıldım. 1991-1992 yıllarında LİMME projesinde görev aldım. Ayrıca özel bir kurs da 1994 yılına kadar kurs öğretmenliği yaptım.
 
1994-1996 yıllarında vatani görevim için önce Sivas'ta acemi eğitimimi tamamladım. Kalan askerlik hizmetimi Erzincan Refahiye ilçesi Askerlik Şubesi Bşk.'lığında şube yazıcısı olarak tamamladım.
 
1996-1998 yılları arasında özel bir şirkette bilgi işlem ve personel müdürü olarak görev yaptım.
 
1999-2002 yıllarında kuruculuğunu yaptığım "Duman Bilgisayar ve İngilizce Kursu" mu yönettim.
 
2003-2004 yıllarında Karaman Ticaret ve Sanayi Odasında görev aldım.
 
2005-2010 yılları arasında Karaman Devlet Hastanesi'nde bilgi işlem sorumlusu, şirket sorumlusu ve hasta kayıt kabul sorumlusu olarak, 2011 yılında ise bilgi-işlem personeli unvanı ile normal veri giriş elemanı olarak çalıştım.
 
2012 yılından bu yana ise özel bir şirkette bilgi işlem sorumlusu olarak çalışma hayatıma devam ediyorum.
 
Evliyim ve üç çocuğum var.