Karaman Ülkü Ocakları İl başkanı Burhan Eren Abay, Akp li Yasin Aktay'ın sarf ettiği sözlere karşı yaptığı yazılı basın açıklamasında; 
''Geçtiğimiz günlerde Bayburt’ta konferans veren Akp Myk üyesi Yasin Aktay ''Türk diye bir ırk yoktur. Sentezden İbarettir.'' diye ahmakça bir söz sarf etmiştir. Hükümetin başlattığı adına ''açılım'' dediği safsatanın nerelere geldiğini gösteren bir olaydır. Bu sözleri hangi hain odaklarının isteği doğrultusunda söylediğini,kimlerin güdümünde olduğunu bizler iyi biliyoruz. Kuklalık görevini sürdürmekte devam edenler bu kutlu milletin ayakları altında ezileceklerdir.

Soruyoruz;
Neye dayanarak böyle bir söz sarf etmiştir? Aklını hangi Türk düşmanının ellerine terk etmiştir? Tarih bizleri çok iyi tanır. Bu sözleri sarf eden zat, tarih kitaplarını iyi okumalı, iyi idrak etmelidir.

Korkusundan Çin seddi yaptırılan Mete TÜRK'tür.
Avrupa'ya aman dileten Atilla, TÜRK'tür.
1071 yılında 50 bin kişiyle,200 bin kişilik orduyu yenip bu toprakların tapusunu bizlere veren Alparslan, TÜRK'tür.
40 kişiyle zulmün kalesini basan Kürşat, TÜRK'tür.
Gemileri karadan yürüten, çağ açıp çağ kapatan Fatih Sultan Mehmet, TÜRK'tür.
Bu toprakları 7 düvele karşı gelerek savunan, bu devletin temellerini atan Atatürk, TÜRK'tür.

Şanlı tarihimizden bir çok örnek vermek mümkündür. Bu örnekleri iyi idrak etmesini tavsiye ediyoruz. Yoksa sizlerde, Atalarımızın soyu sopu belli olmayan hainleri toprağa gömdüğü gibi, bizlerde sizi tarih sahnesinden sileriz.

Türkler isimlerini ülkelerden değil, ülkeler isimlerini TÜRKLERDEN almıştır.
Irkımız belli, milletimiz bellidir. Vatanımız Türkiye, bayrağımız Ay Yıldızlı Al bayrak, milletimiz TÜRK milletidir.
Yasin Aktay unutmamalıdır ki Ülkücüler hala hayatta, TÜRK'ün ve Türkçülüğün savunucusudur. Bu uğurda can verdiğimizi, gözümüzü dudaktan sakınmadığımızı kendisi çok iyi bilir. Bu nedenledir ki ayağını denk almalıdır. Türk'e ve Türklüğe laf atmak kimsenin haddine değildir. Kendilerini uyarıyor ve aklını başına almasını tavsiye ediyoruz.

Unutulmasın ki; TÜRKLÜK EBEDİDİR, EBEDİYEN DE YAŞAYACAKTIR. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE ALLAH TÜRKÜ KORUSUN VE YÜCELTSİN.'' dedi.