Partililerin yoğun ilgi gösterdiği kongreye, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, MHP MYK Üyesi İsmail Hakkı Yücel ile partililer ve siyasi partilerden Ak Parti ve CHP’den İl ve İlçe Başkanları da misafir olarak katıldı.

Saygı duruşu ve okunan istiklal marşının ardından Divan Kurulu oluşturuldu. Seçim öncesi gündeme ilişkin bir konuşma yapan MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, önce Devlet Bahçeli’nin kongrenin hayırlı olması temennisi ile mesajını partililerle paylaştı.

Eğitim’de 4+4+4 sistemi ile ana dilde eğitimin artık zorlaşacağına vurgu yapan Karakaya; “Bunun altında esas sorun başka dillerde de eğitime geçmek. Böylece 3 5 yıl sonra okullarda farklı dillerde eğitimler yapılacak ve çocuklarımız ileride birbirini anlayamaz hale gelecek.”dedi. Hükümetin Şehitlik Kavramı ve Anayasa’da Türklük kavramı adına ne varsa sulandırmaya çalıştığını belirten Karakaya, Ak Parti’nin sağ’ı referans göstererek nemalanmaya çalıştığını ifade etti. MHP’nin artık yeni bir ivme kazandığını söyleyen Karakaya; “Önce yerelde sonra genelde iktidara doğru koşacağız.”dedi.

 Daha sonra Başkan adayları söz aldı. MHP’li Celal Arslan ve İsmet Hatipoğlu Karaman ve ülke için hizmet edeceklerini belirten duygu ve düşüncelerini aktardıktan sonra birbirlerine başarılar diledi.

Kongrede yapılan seçimler sonunda 487 delegenin kullandığı oylardan 299’nu alan İsmet Hatipoğlu seçimleri kazanırken, Celal Arslan'ın listesi 180 oy aldı.

Böylece MHP Karaman İl Yönetimi şöyle oluştu;
Başkan: İsmet Hatipoğlu
Asil Üyeler: Mehmet Emin Çevik, Celal Aslan, Seçkin Şekerci, Mehmet Uyar, Nurullah Binarbaşı, Ahmet Seymen, Ramazan Erkabaktepe, Gürsel Yasan, Halit Özkan, Süleyman Levent, Nedim Çağlayan, Nuri Eren, Hakan Koca, Mustafa Altuntaş, Abdullah Özdemir, Bekir Demirtaş, Yılmaz Orhan, İlyas Uslu, Ahmet Cemil Sezgin, Necdet Uysal. İl Disiplin 

Kurulu Adayları: Necip Yerci, Bekir Küçüktürk, Selahattin Pekoğlu, Ekrem Tokay, Mesut Gür, Ali Boztoprak, Ali Gençyiğit. 

Genel Merkez ;Üst Kurul Delegeleri: İsmet Hatipoğlu, M. Emin Çevik, Oktay Yılmaz, Başaran Saray, Yaşar Can






kaynak;uyanış gzt.