Karaman Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı İsmet Hatipoğlu yaptığı açıklamad “31 mart 2012 tarihinde yapılan İl Kongresinde Kongreye katılan Değerli Misafirlerimize, cefakar partililerimize ve delegasyonumuza sonsuz teşekkürler ediyoruz.

Milliyetçi Hareket Partisinde üyelik, gönül üyeliğine dayanır. Hiç kimse başkalarının zoru ile veya dayatması ile üye olamaz ve yapılamaz. Hele, hele kongre günlerinde insanlara bir başka konuşup, arkasından da yönetim kurulu üyeliği vermek veya bazı mevkiler vaad etmek hiçte yakışık almayan hareketler olarak bilinmelidir.
MHP de aday olacak diye hiç kimse, delege yapılmaz yapılamaz. Delege listesi kişilere özel olarak verilmez, askıya çıkartılır. İhtiyacı olan buradan delegeleri tesbit eder. Kaldı ki söz konusu adaya delege listesi bizzat verilmiştir.

Delegasyonumuz,  Adayların vaad ettiği yüksek meblağlara bakmaksızın liyakat sahibi kişileri göreve getirmiştir.. 

Kongre çalışmalarında insanları defalarca telefonla aramak, arattırmak acaba ne kadar yapıcı bir tutumdur. İstifa eden arkadaşlarımız diğer listede olduklarını beyan ettikleri halde bu uyarıları dikkate alınmamış ve bu kadar kızacağınızı bilseydim  yazmazdım gibi ifadeler kullanmıştır.  Bu ifadeler yanlış olduğu gibi etik olarak ta uygun olmamıştır. İstifa etmelerinin sebebini bildikleri halde bilmezden gelmek ( tecahül’ i arif san atı yapmak) bazı kişilerin adetidir.

Münafık’ın üç alameti vardır  Konuşunca yalan söyler, söz verir sözünde durmaz, kendisine bir şey emanet edilirse hainlik eder  Şimdi;

Bizim hiçbir surette kimseyi küçültmek gibi bir amacımız olmamıştır. Olamaz da. Çünkü, Ülkücü harekete gönül vermiş bütün fertler bizim için önemlidir ve son derece de kıymetlidir. Küçültmek, aday arkadaşın kongreden birkaç gün önce makamlar mevkiler vaat etmesiyle olmuştur. Kişilerin haberleri olmadan, kabul etmedikleri halde listesine yazılmaları şaşkınlık yaratmıştır. Aday arkadaşımız kişilerin gururu ile oynamıştır. Kongre ye renk kattı dedi diye kızan ayyuka çıkaran aday arkadaş kongreden önce İl Binasında bu ifadeyi de kendi si kullanmıştır.

Değerli Okuyucular Sevgili Ülküdaşlarım; Kongre bitmiştir. Bundan sonra laf üretmek yerine fikir üretmek olmalıdır. Çok çalışıp az konuşulmalıdır,“ dedi.