​MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından gerçekleştirilen İl Başkanları toplantısında kararın alındığını belirten MHP Karaman İl Başkanlığı, İl Kongresi 21 Mayıs tarihinde ilçe kongreleri tamamlanan 41 ilin kongresi aynı tarih ve saatte başladı.

Karaman’da ise Yunus Emre Konferans salonunda saat 10.30 başlayan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkez MYK Üyesi Yaşar Yıldırım'ın konuk olduğu kongrede, Saadet Partisi İl Başkanı Şaban Şahin, Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Toktay, Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu, Karaman Ülkü Ocakları Başkanı Yusuf Başkocagil, Türk Ocakları Başkanı Yunus Turan, KAMUSEN Karaman İl Temsilcisi Ziya Hotamışlı, Karaman Esnaf Ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bayram Uysal, Madeni Tornacılar, Kaynakçılar vb Odası Başkanı Cemal Özbay ve birçok misafir katıldı.

Kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından başladı. Divan başkanlığına Yaşar Yıldırım ve üyeliklerine Merkez İlçe Başkanı Mahmut Ünüvar ve Latif Pulcu seçildi. Faaliyet Raporu ve Bütçe onaylındıktan sonra konuşmalara geçildi.

Kongrede mevcut MHP Karaman İl Başkanı Av. Oktay Yılmaz ve Ülkücü İşçiler Derneği Karaman eski Temsilcisi Ramazan Yorulmaz aday oldukları daha önceden biliniyordu.

Ülkücü İşçiler Derneği Karaman eski Temsilcisi Ramazan Yorulmaz konuşmasında daha ileride ki kongrelerde görev alma niyetiyle mevcut başkan Oktay Yılmaz adına başkan adaylığından çekildi.

Kongre tek liste halinde oy kullanılmasına geçildi.