Saadet Partisi Karaman İl Başkanı Şaban Şahin; Ak Parti ve Saadet Partisi arasında seçim ittifakı olmama sebebini ve Saadet Partisi Milletvekili Adaylarını açıkladı.

Şahin’in yazılı açıklaması;
“Hatırlanacaktır; 7 Haziran seçim hezimetini değerlendiren Ak Parti içerisinden “Fabrika Ayarlarına Geri Dönmeliyiz” serzenişi gelmişti. 
Saadet Partililer olarak “Fabrika Ayarlarını” bu milletin aslını, özünü, tarihini ifade eden… Şehidi şehit yapan mânâ ve Gaziyi gazi yapan mânâ olan “Milli Görüş” olarak algıladık.  
 
Yine hatırlanacaktır; memleket menfaatine çalışan ve dış güçlerle işbirliği yapmayan Milli Görüşün o zamanki temsilcisi Refah Partisi (RP), 28 Şubat süreciyle kapatılmış, onun Efsane Başbakanı Erbakan yasaklı hale getirilmişti. Böylelikle; RP ve Cesur Yürek Erbakan fırtınası ancak durdurulabilmişti.
 3’lü koalisyondan sonra fırtına kaldığı yerden devam edecekti… Yani, ülke yararı gözetilerek dış güçlerle işbirliğine gidilmeyecekti. 
Bunun böyle olmaması ve Cesur Yürek Erbakan fırtınası patlamaması için inandırıcı olması açısından Milli Görüşün içerisinden, Milli Görüş gömleğini çıkarmış bazı ayarlamalarla birlikte bir konjonktür parti kurduruldu.
İşte bu yüzden;  Milli Görüş gömleğini tekrar giymeleri ve fabrika ayarlarına geri dönmelerini sağlamak yönünde AK Parti ile Seçim İttifakı görüşmelerimiz oldu.
Diğer taraftan; Ak Parti, Saadet Partisini Milli Görüşten koparmak, 3-5 milletvekili vererek işi kurtarmak ve İşbirlikçiler safına çekebilmek için görüşmeler yürüttü.
Saadet Partisi’nin seçim ittifakı şartlarından; mecliste sesimizi engelsiz duyurma ve grup oluşturma koşulu olan asgari 20 milletvekili istedik. Seçim sonrası kendi partimiz Saadet Partisine ayrılırız, Milli Görüş ilkeleriyle dışarıya teslim olmadan siyasetimizi yaparız… Ve olası koalisyonda Ak Parti ile görüşürüz, memleket yararına olan her şeyde koalisyon kurarız. Rant ekonomisinden reel ekonomiye geçmek gibi, domuzu kasaplık et statüsünden çıkarmak gibi şartlarla koalisyona varız… dedik.
Neticede; anlaşma olmadı. Seçime Milli Görüşün tek temsilcisi Saadet Partisi olarak giriyoruz. 
Saadet Partisi Karaman Milletvekili Adaylarımız Ali Çiftçi ve Hüseyin Çoban’dır”.