Ali Kantürk Karaman Belediye Başkanlığı için aday adayılığı müracaatında bulundu.
Ak Parti İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısına Karaman Ak Parti İl Başkanı Kerim Dereli, Kadın Kolları Başkanı Emine Şimşek, Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Cemal Dinçay, diğer partililer, basın mensupları hazır bulundu.

AK Parti Karaman Belediye Başkan aday adayı Ali Kantürk'ün yapmış olduğu açıklama: ''Bizler Güzel Türkiyemizi ve Karamanımızı sadece atalarımızdan bizlere kalan miras olarak değil, aynı zamanda gelecek nesillere bırakacağımız emanet olarak gördük.     Onun içindir ki; doğduğum, büyüdüğüm, yaşadığım, ekmeğini yediğim, suyunu içtiğim, havasını soluduğum, mezarlığında yatan ecdadımın hatırasını yüreğimde hep taşıdığım güzel Karamanımıza hizmet etmenin heyecanını ve mutluluğunu yaşıyorum.

Karamanımız’a ve hizmetlerin her zaman en iyisine ve en güzeline layık olan Hemşehrilerime hizmet etmeyi bize nasip eden ve bize bu heyecanı yaşatan Yüce Allah’a her zaman şükrediyor ve hamdediyorum.

Kurucuları arasında yer aldığım Ak Partimiz’de 2001 den bugüne kadar birçok kademede görev yaptım. Benim Sevdam Karaman diye çıktığımız hizmet yolunda bildiğiniz gibi 2004-2009 tarihleri arasında Karaman Belediye Başkanlığı görevinde bulundum. Bu 5 yıllık süreçte bu memleketin, Karaman’ın bağrından yetişmiş bir kardeşiniz olarak, ben değil biz diyerek, el ele, omuz omuza, inançla, azimle ve kararlılıkla, her alanda kalkınmış, gelişmişlik kriterleri en üst sevide olan, huzurlu ve mutlu bir şekilde yaşanabilen, modern ve çağdaş bir Karaman’ı gelecek nesillere en sağlıklı şekilde hazırlayabilmek için çalıştık. O günkü koşullarda sahip olduğumuz beşeri ve mali kaynaklarımızı, kamu kaynaklarını en etkin ve verimli şekilde kullanma gayreti içinde olduk. Ne söylediysek onu yaptık. Ne yaptıysak onu söyledik. Ayaklarımız yerde hep gerçekçi olduk. Karamanımız’ın geleceği  ile ilgili hayallerimiz oldu. Ama hiçbir zaman hayalperest olmadık. Ütobik olmadık. Halkımıza yıldızları vaat etmedik. Türübünlere oynamadık. Popilizm yapmadık. Yalan söylemedik. Halkımızın efendisi değil, hizmetkarı olduk. Kapımızı herkese açtık. Adil, dürüst ve şeffaf olduk. Partizanlık yapmadık, çifte standart uygulamadık. En ufak bir tehditte yılmadık. Sürekli sorunların üzerine gittik.

Onun adamı, bunun adamı, şunun adamı olmadık. Sadece halkın adamı olduk. Hiç kimsenin taşeronu olmadık. Halkımıza hizmet ederken asla irademizi ipotek altına aldırtmadık. Laf değil iş ürettik. Sadece proje, sadece asfalt, kaldırım odaklı değil, insan odaklı, insana saygı, sevgi, hoşgörü odaklı bir yönetim anlayışı sergiledik. Kibirden, mağrurluktan hep uzak olduk. Herkesle ve herkesimle barışık olduk. Takım oyunu oynadık. Sorun değil çözüm, rant değil hizmet ürettik. Olaylara şahıs merkezli değil ilkeler merkezli baktık. Ben değil, biz dedik. 2004 Yerel Seçimlerinde Eski Garaj mitinginde ne söylemişsek onu yaptık. Mali, bürokratik, fiziki, siyasal, sosyal, toplumsal, psikolojik zorluk derecesi ne olursa olsun projelerimizi hayata geçirmeye çalıştık. Ve çok şükür ki yaşadığımız  bir çok zorluğa rağmen (İmar uygulamalarının durdurulması, bürokratik engellemeler, kıt kaynaklar…) gibi yılmadan, bıkmadan, usanmadan, yorulmadan koştuk. Bazen Belediye kaynakları ile, bazen Merkezi Hükümet ile bazen diğer kurumlarla işbirliği yaparak bir çok önemli projeyi hayata geçirdik. Hem Şehre, hem Organize Sanayi Bölgesine Doğalgazı biz getireceğiz dedik getirdik. Katı Atık Tesisini biz yapacağız dedik yaptık. Toki işbirliği ile İlk defa sosyal donatılı Toplu Konutları biz yapacağız dedik yaptık. 3 etaplı 3 tip yaklaşık 1800 konut ürettik. Kent Meydanı dedik yaptık. Kent Tarihi Müzesi dedik başladık. Tarihi Kentler Birliği’ne üye olduk. Kültürel Mirasımızı korumalıyız dedik.( Tartan Konağını, Hürrem Dayı Evini…restore ettik)

Çarpık kentleşmeye hayır dedik, gecekondulaşmaya izin vermedik. Sehrin içme suyu en önemli konulardan dedik, İbrala Barajı’nın %36 sını Karaman İçme Suyu olarak revize ettirdik. Şehrin en az 100 yıllık içme suyu sorununu çözdük.Yıllarca çözülemeyen Çukurbahçe sorununu çözdük. Kamulaştırma ile bugünkü 7.000 m2 alanı belediyeye kazandırdık. Eski Hükümet Konağı, Eski Tekel Depolarının olduğu alanı belediyeye kazandırdık.Türk Dil Bayramlarını Uluslar arası boyutlara taşıdık. Asfalt gibi, kaldırım gibi…rutin hizmetlerin dışında daha sayamadığımız  birçok proje 5 yıllık görev süremizde hayata geçirilmiştir. Bunlar dönemimizde hayata geçirilen önemli projelerden sadece bazılarıdır. Bunları saydık çünkü “Hafızayı beşer nisyan ile maluldur” yani insanoğlu unutabilir. Sonra ne yaptılar da diyebilir.                                                                                                                                  
Çok değerli hemşehrilerim, çok değerli dava arkadaşlarım, çok değerli basın mensuplarımız,

Derin bir tarihe sahip ancak genç bir il olan Karamanımız’da kırsal hayattan kentsel hayata bir geçiş süreci yaşanmaktadır. Henüz her şey bitmiş değildir. Şehrimizde daha yapılacak çok iş vardır. Kentimizin geleceğine dönük çağdaş ve modern bir Karaman için çok özgün ve fonksiyonel projelerimizi hayata geçirmek en büyük ideallerimizdendir.

İşte bu sebepledir ki, yaşanan bu seçim sürecinde son aylarda teşkilat mensuplarımız ve toplumun hemen her kesimiyle yaptığım istişare ve görüşmelerde halkımızdan aldığım mesaj; “Bu mola yeter, durmak yok yola devam” olmuştur. Bir Karaman Sevdalısı, bir Karaman evladı olarak; Karaman’da doğan, Karaman’da büyüyen, Karaman’da yaşayan ve Allah nasip ederse Karaman’da ölmek ve Karaman’da gömülmek isteyen bir kardeşiniz olarak da benim, halkımızın bu mesajına boynum kıldan incedir ve vereceğim cevap nettir. Biz birbirimizi anlarız. O halde,“Gün bugündür”,“Gün sorumluluk alma günüdür”,”Gün Halkın talebi karşısında vaziyet alma günüdür”,  “ Söz konusu Karaman ise gerisi teferruattır”, “Durmak yok hizmete devamdır”

Karamanımız’ın kaybedecek bir dakikası yoktur. Bu çerçevede ve bu anlamda; çok şükür ki Karamanımızı geleceğe taşıyacak kısa, orta, uzun vadeli fiziki, sosyal, ekonomik, kültürel… projelerimiz vardır. Bu projeleri hayata geçirecek tecrübemiz, inancımız, azim ve kararlılığımız, ufkumuz, enerjimiz, dinamizmimiz ve heyecanımız vardır.

Bu anlamda Karamanımızla ilgili geleceğe dönük hayallerimizi, ideallerimizi gerçekleştirebilmek ve halkımıza hizmet edebilmek için 30 Mart 2014 Mahalli İdareler Genel Seçiminde Karaman Belediye Başkan Aday Adaylığımı sizlerin huzurunda açıklıyorum.

Bu vesile ile 5 yıllık görev süremiz boyunca bizlerden hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen başta Genel Başkanımız, Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Bakanlar Kurulumuz’a, Milletvekillerimize, Belediye ve İl Genel Meclisi Üyelerimize, Teşkilatımıza, Bürokratlarımıza, Belediye Personelimize, Sivil Toplum Kuruluşlarımıza, Sanayicilerimize, Esnafımıza, Toplumsal ve Sosyal Sorumluluklarını her zaman en iyi şekilde yerine getirmeye çalışan yerel ve ulusal basınımıza ve yine hizmetlerin en güzeline layık olan ve bizlerin varlık sebebi Karamanlı Hemşehrilerimize, Karaman Halkına sonsuz teşekkürlerimi sunarım.

Belediyecilik; doğumdan ölüme, beşikten mezara tüm canlılara hizmet etme sanatıdır. Bu hizmet kervanında yer almış, bugüne kadar görev yapan tüm Belediye Başkanlarımıza, Meclis Üyelerimize ve Belediye Personelimize şahsım ve Karaman Halkı adına sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Ebediyete intikal edenlere Allah’tan rahmet, hayatta olanlara sağlık ve mutluluklar dilerim.

Bu duygu ve düşünceler içerisinde, Karamanımıza ve Hemşehrilerimize daha çok hizmet edebilmek, bilgi, birikim, tecrübe ve hizmet heyecanımı, enerjimi ve dinamizmimi bu hizmette kullanabilmek için aday adayı olduğumu ve tabiî ki Yüce Allah nasip ederse, parti kanaat önderlerimiz tercih eder ve çok değerli Halkımız da teveccüh ederlerse bir kez daha Halkımıza hizmete talip olduğumu ifade eder, tüm aday adayı arkadaşlarıma bu hizmet yarışında başarılar dilerim.

Sonuçta Allah’ın dediği olur. Bizim için, Karamanımız için hayırlısı ne ise o olsun,''dedi.

Ali Kantürk'ün konuşmasının tamamı için aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz