Karaman Üniak(Üniversiteli AK Gençlik) ile Karaman AK Lise Gençliğinin(Gençlik Kolları Lise Teşkilatı) ortaklaşa olarak dün Aktekke Meydanında gerçekleştirilen'İlk Oy'um İlk Heyecan, Haydi Gel Bizim Ol'' Karnavalına ilgi büyüktü.

Programa Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, AK Parti İl Başkanı Nazmi Ünlü, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Akca, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Fatih Selek, AK Parti Karaman Milletvekili Adayı Recep Şeker, Belediye Meclisi Üyesi Recep Oğuzcan partileler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Fatih Selek açılış konuşmasında;''Gençlere siyasette yer vermek, ustalığın şiarındandır düsturu ile hareket eden partimizin Gençlik Kollarının düzenlediği Gençlik Şölenine hoş geldiniz.

Tüm Türkiye olarak, haftaya bugün ülke geleceğini şekillendireceğine inandığımız 7 Haziran genel seçimlerine gideceğiz. 7 Haziran Genel seçimleri bugüne kadar yapılan seçimler arasında Türkiye’nin istikbali adına en önemli seçimlerdir. Dışarıda ve içeride bir takım düşman zihniyetli grupların tüm uğraşlarına rağmen Türkiye’de istikrarın bozulmadığını ve buna rağmen Baktığımızda iktidarımız ile 2023 yılını hedefleyen ve ona göre projeler üreten bir Türkiye’nin olması işte bu seçimi önemli kılmaktadır. Onlar Türkiye’de herşeyin kendi sevk ve idarelerinde olmasını istiyorlar. Değişimin ve gelişimin devam etmesinden, başkanlık sisteminden ve Yeni Anayasa’dan rahatsız olanlar memleketimizin yerinde sayması ve gerilemesi için iş birliği içindedirler. Bizlerin de bunu çok iyi analiz etmemiz gerekiyor. O yüzden 7 Haziran genel seçimleri çok önemlidir.

Öncelikle bizim bu şölende ki asıl hedefimiz Genç seçmenlerin hangi partiye destek verirse versin sandığa uzak durmadan oyunu kullanmaya gitmesi, dolayısıyla ülkenin siyasal yapısının şekillendirilmesine katılması gerektiğine dikkat çekmek içindir.12 Haziran 2011 yılı genel seçimlerinde Ülkemizde ilk defa oy kullanacak seçmen sayısı 4.5 milyondu.
İlginç olan; ilk kez oy kullanacak tam 1 milyon 919 bin genç, 12 Haziran Pazar günü sandığa gitmedi.Bu da toplam oy sayısının yaklaşık %5’ine tekabül etmekte, dolayısıyla gençliğin ülkenin geleceğine etki etmemiş olduğu orandır.
Halkımız zaten kararını vermiş durumda. Biz de genç kardeşlerimizi milli iradelerine sahip çıkmaları için sandığa, gönlünde yer edinmek için de AK Parti’ye davet ediyoruz Çünkü Partimiz gençleri ülkemizin aydınlık geleceği olarak görüyor; istikbal davasında gençlerin azim, heyecan ve iradesine ihtiyaç duyuyor ve bizlere güveniyor.
 İşte bu yüzden gençlere yönelik politikamızda seçilme yaşı 25 e düşürülmüştür.25 yaşında bir gencimiz milletvekili olup bugün ülkemizde halka millete vekalet edebilmektedir. Gençlerin geçmiş dönemlerde eğitim öğretimi için en büyük engellerinden birisi olan kılık- kıyafet sorunu çözülmüş artık gençler başörtüsü sebebiyle eğitim hayatları yarım kalmamakta veya son bulmamaktadır. En doğal hakkımız olan eğitimimizi özgürce herkes alabilmektedir. Daha önce insanların hayatını karartan ve ülke geleceğine şekil verecek nice evlatların köreltilmesine sebep olmuş katsayı problemi, artık sadece matematik dersinde ki bir terim den ibarettir. İktidarımızın Gençlere verdiği önemden dolayı 29 Haziran 2011 yılında başka bakanlıklardan ayrılarak gençlere özgü Gençlik ve Spor Bakanlığı kurulmuştur. Anadilde eğitim artık her öğrenci için özgür hale gelmiştir. 2002 yılında eğitime aktarılan bütçe 11,3 Milyar TL iken, 2014 yılında 78,5 Milyar TL ile 7 katına çıkmıştır. Yükseköğretimde 2002 yılında 45 TL olan burs bugün 330 TL olmuştur. Bu konular ve bunlar gibi niceleri iktidarımız döneminde hayat bulmuş projelerdir.
Üstad Necip Fazıl gençliğe şu mısraları hatıra bırakmıştır, Genç adam, düşün! Evvelâ, insanoğlunun düşünmekten büyük haysiyeti olmadığını düşün!
• Senin yaşadığın devirde insanların meşin toptan birer kafa taşıdığını ve bu topu dolduran havanın en basit fikri bile kavurup kül edici bir kezzap buharı olduğunu düşün!
Biz de Karaman gençliğine sesleniyoruz; İyi Düşün ;2002 Türkiye’sine mi 2023 Türkiye’sine mi. Seçim Senin Karar Senin.
Bizler gençler olarak şu sloganla seçimlere gidiyoruz; Gücümüzün farkındayız, 7 Haziran da sandıktayız,''dedi.

 Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, AK Parti Karaman Milletvekili Adayı Recep Şeker ve birer konuşma yaparak katılanlara seslendi. Milletvekili Adayı Recep Şeker'e karakalem portresi hediye edildikten sonra, AK Parti Gençlik Kolları Üyesi Hüseyin Aksoy şiir okudu. Ardından AK Gençlerin canlı müzik şenliği başladı.