AK Parti binasında yapılan Kadın Kolları kongresinde mevcut başkan Emine Şimşek tek liste ile seçime girdi. Kongreye Milletvekili Lütfi Elvan, Belediye Başkanı Dr. Kâmil Uğurlu ve eşi Hilal Uğurlu, Ak Parti İl Başkanı Süleyman Atik, İlçe Başkanı Celallettin Güngörer, parti yönetimi ve bayanlar katıldı.
Soğuk hava şartlarına rağmen kongreye katılım ve ilgi büyüktü.
Süleyman Atik’in açılış konuşmasından sonra, Belediye Başkanı Dr. Kâmil Uğurlu ve Milletvekili Lütfi Elvan partili bayanlara seslendiler.
Kongrede bir konuşma yapan AK Parti Kadın Kolları Başkanı Emine ŞİMŞEK,’’ Değerli yol arkadaşlarım bugün ülkenin her yerini şehir şehir gezin, gittiğiniz her yerde sunu göreceksiniz, Türkiye de değişimin sancaktarlığını erkekten önce kadınlar yapar, ülkemizin hak ettiği medeniyet seviyesine ulaşmasını en çok kadınlar ister. Karaman kadın kolları olarak bunu yapılan salon toplantılarımızda gördük. Secim döneminde ayrıca özel ve önemli günlerde yapılan yaklaşık 12 adet salon toplantısında kadınlarımızla bir araya geldik. Yaklaşık on bin kadınımıza ulaşılan bu toplantılarımızda kadınlarımız Karaman ilimizde oldukça ses getiren çalışmalarımızdan biri olmuştur
Bugün ülkemizde ak parti kadın kollarının gücü resmi makamlarda ve erkek siyasetçiler tarafından kabul edilmiştir ve siyasette kadın olmadan asla başarılı olunamaz bilinci yerleşmiştir. Kadın kolları olarak her gecen gün büyümemiz, her yapılan toplantı ve programda bir öncekine nazaran daha çok kadın katılımcının olması bu bilincin Karaman ilimizde de yerleşmesini sağlamıştır.
Ne mutlu bize ki kadınları siyasetin nesnesi değil öznesi olarak gören yapılan ayrımcılığı ırkçılıktan beter sayan bir başbakana sahibiz. Ak parti kadın kolları olarak Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın bizden istediği gibi sınırlarımızı zorlayacak yeni şeyler ortaya koyacak, siyasette oldukça mağrur olan kadınlarımıza bu alanı açıp yeni fikirlerin ortaya konulmasını sağlayacağız.’’ dedi.
 
Yapılan seçimler sonunda AK Parti Kadın Kolları Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu.
Kongre sonrası yeniden Kadın Kolları Başkanı seçilen Emine ŞİMŞEK, delegelere verdikleri destek nedeniyle teşekkür etti.
ZAHİDE HIDIR
HATİCE BAĞCIOĞLU
EMİNE GÖÇER
ZEYNEP KARAİBİŞOĞLU
FATMA PARILTI
LÜTFİYE ÇOĞAY
KAMİLE ŞENTÜRKOĞLU
HACI AYŞE AKGÜL
FERİDE ERDEMSOY
EŞE ÜNÜVAR
YADİGÂR KILINÇ
AYŞE UFLAZ
ALİYE KUKU
DURSUN TOKER
AYŞEGÜL ATÇEKEN
FEYZA KONDU
DERYA KURT
AYŞE EĞİLMEZ
SEVİLAY KUZGUN
FADİME AKKUŞ
YELİZ YÜCETAŞ
ŞENGÜL DURMUŞ
RAZİYE ÇELİK
FADİMANA ÜZÜM
HATİCE DABAK
FATMA GARLANTA
ELİF ERMUT
FATIGÜL TAŞOL
GÜLFİDAN TOGAY