Karaman AK Parti 5. Olağan Merkez İlçe Kongresi Yunus Emre Konferans Salonunda büyük bir katılımla başladı. Kongreye başta Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız katılırken, Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, UDHB Müsteşar Yardımcısı Bayram Şahin, Saadet Partisi yönetcileri ve çok sayıda da partili de katıldı. Partililer bakanı uzun süre ayakta alkışladı. Kongrede Divan Başkanlığına Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan seçilirken, üyeliklerde ise Emine Şimşek, Ali Konukseven, Süleyman Atik, Ali Konukseven, Ahmet Cemal Dinçay görev aldı. AK Parti İl Başkanı Kerim Dereli'nin selamla konuşmasının ardından, Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün duygulu konuşmasıyla bolca alkışlandıktan sonra kürsüye Bakan Taner Yıldız çıktı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye’nin büyük bir dönüşümden geçtiğini belirterek, halktan aldıkları gücü ve yetkiyi bu süreçte kullanmak istediklerini söyledi. Yıldız, 5. Olağan Kongresi’ndeki yaptığı konuşmasında, Türkiye’nin üzerinde değişik oyunların oynandığını, özellikle enerji sektöründeki oyunlara bizzat şahit olduğunu belirterek, “Türkiye, herhangi bir Avrupa ülkesi değil. Komşularının normalleşmesi bizim için önemli. Türkiye’nin, istikrarı için gelecek nesillere güzel bir ortam bırakmak için her alanda büyümeye ve gelişmeye ihtiyaç var” dedi.

Maden kazalarının ve can kayıplarının herkesi üzdüğüne dikkatleri çeken Yıldız, iş güvenliği ve iş sağlığı noktasında hazırlanan paketin Bakanlar Kurulu'na sunulduğunu ve sürecin devam ettiğini dile getirdi. "İşçilerin sağlığı kömürden daha önemli" diyen Yıldız, maden ocaklarının, gerekli şartları yerine getirmesi halinde çalışabileceğini, aksi takdirde şartları uymayanları kapatacaklarını söyledi.

“NE ZEYTİNDEN VAZGAÇECEĞİZ NE DE SANTRALDEN”

Bakan Yıldız, Karaman’ın da önemli bir potansiyele sahip olduğunu söyleyerek, hem yerli kaynakları kullanmak istediklerini hem de güneş enerjisine bağlı yatırımları hayata geçirmeye çalışacaklarını belirtti. Karaman’ın Ayrancı ilçesinde bu anlamda hem Avrupalı hem de Çinli firmaların yatırım planladığını, bir sürecin devam ettiğini belirten Bakan Yıldız, ilin bulunduğu konumdan daha güzel bir konuma gelebileceğini sözlerine ekledi.

Enerji anlamında yapılan çalışmalar kapsamında yollarına devam edeceklerini ifade eden Bakan Yıldız, "Ancak ne zeytinden vazgeçeceğiz ne de santralden vazgeçeceğiz. Zeytini de yerli kaynaklar kullanılarak yapılacak yatırımları da aynı ölçüde değerlendireceğiz" diye konuştu.

“KARAMAN’IN TAMAMI ŞANTİYE HALİNE GELMİŞ DURUMDA”

AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, “Biz millete her alanda hizmet eden bir partiyiz. Anadolu’nun tamamına hizmet ediyoruz da, Karaman bundan geri mi kalıyor? İnşallah 2015 yılının yatırım programına Karaman için bir hava limanı projesi koyacak ve Karaman’ı hava limanı ile buluşturacağız. Konya-Karaman arası hızlı tren hattı inşası devam ediyor. Karaman-Mersin arası hızlı tren hattının ihalesi yapıldı. Bu ihalenin sonuçlanmasını bekliyoruz. Konya-Karaman, Karaman-Ereğli, Karaman-Mersin,  Karaman-Bucakışla-Ermenek, Mut- Ermenek, Başyayla-Konya, Sarıveliler-Alanya gibi bütün yollarımızda neredeyse Karaman’ın tamamı şantiye haline gelmiş durumda. Bunun yanında Karaman’ın yıllardır beklediği Karaman Mara yolu şuanda karayolları ağına alındı” şeklinde konuştu.

“SEVDASI MİLLET OLANLAR MAKAMA TAMAH ETMEZLER”

AK Parti Karaman İl Başkanı Kerim Dereli, “Partimizin kuruluşundan itibaren günümüze kadar hayatta olan bütün kardeşlerimize teşekkür ederim. Vefat etmiş olan bütün kardeşlerimizi de rahmetle anıyorum. Siyasetin doğasında bayrak değişimleri, nöbet değişimleri vardır. Kimi zaman bu hizmet kervanını en başında, kimi zaman da en arkasında yer alırız. Önemli olan ise,  hoş bir sada bırakabilmektir. Kongre sürecimizde gördük ki, bu kongrenin kaybedeni olmayacak, AK Partimiz kazanacaktır. Aday adayı olan kardeşlerimizi de kongre sürecinden sonra teşkilatımızda görmek en büyük arzumuzdur. Biliyoruz ki, sevdası millet olanlar, makamlara tamah etmezler. Makamların gelip geçici olduğunu bilirler. Türkiye sevdasının makamı, millete hizmetçilik makamıdır. Yeni ve daha güçlü bir Türkiye için çıktığımız bu yolculukta Allah yar ve yardımcımız olsun” ifadelerini kullandı.